"Студентська весна - 2014"

3 березня 2014 року учасники художньої самодіяльності ПДАА  виступили на щорічному фестивалі ”Студентська весна – 2014″. А й справді, студентам нашої академії є чим пишатися в плані аматорських колективів.

Свій творчий потенціал вибагливому журі та уболівальникам демонстрували учасники різних жанрів, а саме : «Естрадна пісня», «Народна пісня», «Вокально-інструментальний жанр», «Хоровий жанр», «Читання».

Хоровий колектив «Еней» під керівництвом Миронова Володимира Григоровича розпочав концерт з твору Т. Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». З першої секунди виступу присутні затихли, адже слова торкнули серце кожного.

Ансамбль естрадної музики «Агро-джаз», до складу якого входять лише першокурсники,  вдало дебютували на сцені аграрної академії. Звичайно, з таким керівником, як Лобачевський Микола Вікторович, не можна інакше.

Народний фольклорний ансамбль «Меланка» виконали українську народну пісню «Ой у полі озеречко», чим звернули увагу глядачів на неповторність і милозвучність української мови. Своїм вдалим виступом вони завдячують заслуженому працівнику культури України Глущенко Юлії Анатоліївні.

Свої таланти показували не лише студенти, а й викладачі Полтавської державної аграрної академії. Омельченко Ганна – доцент кафедри інфекційної патології ПДАА та Наталія Авраменко виконали пісню Лади із кінофільму «Табор уходит в небо».

Народний ансамбль сучасної пісні  «Мал-а-хіт» вже в котре під керівництвом Курбацької Світлани Вікторівни виступає у стінах Полтавської державної аграрної академії. Колектив є справжньою гордістю нашого навчального закладу, адже після виконання кожної пісні їх покривають гучними оплесками.

Команда КВН  «Animal Planet» своїми жартами продовжила день сміху ще на тиждень, адже подарувала посмішки найсуровішим членам журі.

Народний ансамбль танцю "Ярина" продемонстрував дві нові хореографічні постановки: латишський народний танець "Еудмалинас" та чукотський танок "Увезу тебя я в тундру".

Ще молодий, але дуже амбіційний ансамбль бального танцю «Шарм» виступили на сцені в повному складі вперше. Рухи танцюристів заворожили своєю грацією усіх присутніх. Під керівництвом Левакіної Катерини ансамбль розвивається і, сподіваємося, буде виступати на сцені частіше, адже справді колектив має хист до цього.

Спочатку конкурси пройдуть у всіх вишах Полтавщини, а ті колективи, які журі визнає найкращими на місцях, візьмуть участь в гала-концерті обласного конкурсу «Студентська весна». Член журі Валентина Вождаєнко не виключає, що чимало колективів ПДАА традиційно зможуть дійти до фіналу.

Валентина Вождаєнко, заступник начальника управління-начальник відділу охорони культурної спадщини та культурної політики Управління культури Полтавської ОДА.

Не дивлячись на те, що дійсно по навчальній програмі тут іде сільськогосподарське спрямування, мені здається, що підбір вступників тут роблять по тому, хто закінчив нашу музичну школу. Тому що коли виходять інструменталісти, тут і баяністи, і акордеоністи, і бандуристи, і скрипалі. Ти розумієш, що потрапив до мистецького закладу, тим більше, що один з найкращих фольклорних колективів нашої Полтавщини знаходиться тут.

Діяльність: