10 переваг чому саме Полтавська державна аграрна академія

ВИЗНАНА В СУСПІЛЬСТВІ ТА ЗА КОРДОНОМ ЯКІСНА ОСВІТА

Полтавська державна аграрна академія - один із найстаріших навчальних закладів Полтавщини. За свою майже вікову історію тут підготовлено чимало висококваліфікованих спеціалістів. Випускники академії нині займають керівні посади як в українських, так і в іноземних бізнес-структурах, працюють у державних органах влади та в різних міністерствах України.
 
 
 
 
До складу академії входять 6 інститутів, 7 факультетів, 7 технікумів і коледжів, інститут післядипломної освіти, мовний центр, селекційний центр, дослідне господарство, центр довузівської підготовки та спортивно-оздоровчий табір.
 
 

 

Перспективи працевлаштування

Академія має власну службу з працевлаштування – «Центр кар’єри», який співпрацює з комерційними і державними організаціями. Більшість студентів працевлаштовуються за фахом вже під час навчальних практик. Решта, як правило, знаходять роботу протягом декількох місяців після закінчення навчання. Сьогодні наші випускники працюють на різних посадах, в тому числі і на керівних у державних організаціях і органах державної влади, науково-дослідних установах, провідних рекламних агентствах, великих туристичних фірмах, у кадрових агентствах, службах РR, в банках і комерційних підприємствах. Деякі з них створили і успішно розвивають власний бізнес. Диплом академії - це відмінна основа для старту в праці і в житті!

 

 

Міжнародна співпраця

На базі Центру міжнародних зв’язків академії організована тісна співпраця як з навчальними закладами так і з міжнародними організаціями. Академія співпрацює з понад 40 університетами, установами і організаціями з 20 країн світу. Починаючи з другого курсу студенти мають можливість проходити ознайомчу закордонну практику або стажування у Швейцарії, Фінляндії, Норвегії, Данії, Польщі, Угорщині, Австрії, Швеції, Німеччини, Нідерландах, Франції, Канаді, і навіть Австралії та Новій Зеландії.

 

 

Наявність ступеневої освіти

У Полтавській державній аграрній академії готують фахівців за освітніми ступенями бакалавр – магістр. Свої дослідницькі вміння кращі випускники можуть розвивати, продовжуючи навчання в аспірантурі та докторантурі. А ще – паралельно отримати другу вищу освіту в Інституті післядипломної освіти та дорадництва ПДАА.

В академії є кафедра військової підготовки, яка готує офіцерів запасу-зв’язку.

 

Унікальне комфортне розташування студентського кампусу

Територія студентського містечка, розташованого неподалік від центру міста і займає близько 8 га землі. До послуг студентів - 5 навчальних корпусів, 6 гуртожитків, корпус для дозвілля студентів, студентський клуб «Еней», інформаційний центр, їдальня, 4 буфети, спортивні й тренажерні зали, 2 спортивні майданчики, віварій. Територія студентського містечка огороджена, охороняється та оснащена зоною вільного доступу до мережі Інтернет Wi-Fi.

Справжньою окрасою не лише академії, а й Полтави є чудовий парк площею 4,5 гектара, де ростуть чимало екзотичних рослин.

 

 

 

 

Потужна спортивна база

На базі кафедри фізичного виховання і спорту створену міцну, сучасно обладнану матеріально-технічну базу для проведення академічних занять та секційної роботи. Діють зали: спортивний ігровий зал, три зали атлетичної гімнастики, зал для занять аеробікою, два зали гирьового спорту, шаховий зал, тир, тренажерний зал, борцівський зал, відновлювальний центр, більярдна зала, спортивний майданчик “Здоров'я”, спортивний майданчик зі штучним покриттям. Працюють секції: волейболу, баскетболу, футболу, міні-футболу, гандболу, боротьби, легкої атлетики, пауерліфтингу, настільного тенісу, плавання, кульової стрільби, ОФП, веслування на байдарках та каное, гирьового спорту, аеробіки, в яких займаються понад 1000 студентів.

 

Мистецьке життя академії

Одним із напрямів у роботі із студентами є розвиток їх творчих здібностей, розкриття індивідуального потенціалу через організацію художньої самодіяльності, розвитку молодіжних захоплень та інтересів. Студентська роки - це не тільки навчання, в академії діє підрозділ з організації виховної роботи в якому працюють гуртки художньої самодіяльності. Є можливість розкрити творчі здібності в хореографії, грі на музичних інструментах, вокалі, живописі, в театральному мистецтві тощо. Відбувається велика кількість культурно-масових мистецьких заходів: вечірки для студентської молоді, конкурси, щорічні фестивалі студентської творчості, святкування народних та офіційних свят, днів народжень факультетів тощо. В академії створені всі умови не тільки для отримання професійних знань, а й для цікавого дозвілля, розвитку особистісних якостей, розкриття талантів і творчих здібностей студентів. На території академії розташований унікальний, сучасний корпус для дозвілля студентів.

 

 

 

Студентське самоврядування

В академії діє потужний орган студентського самоврядування – Студентська рада саме завдяки якій створені міцні партнерські умови співпраці між професорсько-викладацьким складом, адміністрацією факультетів та колективом студентів академії, з метою забезпечення демократичності та прозорості навчального процесу.

Протягом року студенти приймають участь у понад 300 заходах академічного, регіонального, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

Студенти проявляють активність не лише на рівні академічному, а і являються громадськими активістами Всеукраїнського рівня. В числі випускників академії маємо Студентського президента України, депутатів Всеукраїнського студентського парламенту різних років, переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращий студент року», радників Міністрів з молодіжних питань, голів та членів Президії різних Всеукраїнських органів студентського самоврядування та ін.

На першому курсі, з метою адаптації студентів до навчання в академії діє проект «Студентський куратор» та програма «Адаптив для першокурсника».

Успішно функціонує студентське Телебачення та радіо. Випуски новин можна переглянути на youtube-Каналі .

 

 

 

Стипендіальні програми

Студенти академії - незмінні учасники та переможці різних стипендіальних програм, наукових конкурсів, олімпіад. Значна кількість наших студентів під вмілим керівництвом викладачів академії щороку отримують стипендії Фонду Віктора Пінчука «Завтра.ua», Благодійного Фонду Леоніда Кучми «Україна 3000», перемагають у конкурсі наукових робіт «Від студентського самоврядування до самоврядування громад», Приймають участь у Всеукраїнських Літніх школах, щорічних Зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії (YES) і т.д.

 

 

Мовний центр

Студенти можуть «з нуля» вивчити або покращити рівень знань з таких іноземних мов як англійська, німецька, французька, польська, датська.

«Мовний центр» при ПДАА було створено в рамках проекту TEMPUS-TACIS.

Нашими партнерами є:

  • Гете-Інститут
  • DAAD
  • TestDaF-Інститут
  • Британська Рада
  • Спілка германістів України
  • Корпус Миру
  • Асоціація викладачів англійської мови, як другої та ін..