Через знання до сильної профспілки

Як часто ми задумуємося про значення профспілок у нашому житті? Найчастіше це відбувається у тому випадку, коли ми самі потребуємо допомоги, консультації чи підтримки у складних життєвих обставинах.

Насправді, профспілковий рух це набагато більше ніж просто відрахування членських внесків із нашої заробітної плати чи можливість отримувати новорічні подарунки для дітей. Профспілковий рух це чи не єдиний шлях соціального захисту працівників та можливість прямого діалогу на рівні «працівник-керівництво», це різноманітні форми і методи захисту прав та інтересів найманих працівників.

Сьогодні, ми розуміємо, що шлях до сильної профспілки пролягає через знання та можливість цими знаннями ділитися з іншими. Не даремно існує прислів’я «Хто володіє інформацією, той володіє світом». І саме для того, щоб володіти та мати можливість впливати на ситуацію, як мінімум, на своїх підприємствах за ініціативи Профспілки АПК  фахівцями Міжнародного профспілкового об’єднання робітників харчової, тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного і ресторанного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей (IUF) розроблено курс навчання з підготовки профспілкових тренерів для проведення базових профспілкових семінарів.

Навчання проходило у 2 етапи: з 25 по 27 січня 2017 року та з 21 по 23 лютого 2017 року у м.Харків, участь у якому взяли понад 15 осіб з різних куточків України. Полтавщину представляла помічник ректора з молодіжних питань, асистент кафедри підприємництва і права Тетяна Бардіна.

Під час семінару всі учасники мали можливість опанувати методику проведення різноманітних форм навчання: ділові ігри, тренінги, лекції, круглі столи, світове кафе, робота в групах та ін. Програма заходу була надзвичайно насиченою, цікавою та змістовною.

Пройшовши відповідне навчання, учасники отримали сертифікати, що підтверджують їх здатність до проведення базових профспілкових семінарів та мають провести, мінімум, 2 таких навчання кожен у своєму регіоні.

Щиро дякуємо ініціаторам, організаторам та учасникам даного заходу за свій особистий внесок у розвиток профспілкового руху АПК України, а саме Дмитру Степанюку, координатору Міжнародного профспілкового об’єднання робітників харчової, тютюнової промисловості, сільського господарства, готельного і ресторанного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей (IUF), Ігорю Сопелкіну, голові Профспілки працівників АПК, Світлані Самосуд, заступнику голови Профспілки працівників АПК та всім учасникам навчань. Впевнені, що тільки об’єднавшись ми здатні на перемогу!