Фестиваль інноваційної освіти відбувся у нашій академії

3 червня 2017 року у Полтавській державній аграрній відбувся Фестиваль інноваційної освіти «Відкривай Україну», який одночасно проходив у 9-ти обласних центрах України. Полтава гостинно приймала учасників із Полтавської, Кіровоградської та Сумської областей.
17 команд, що складалися із учнів 7-11х класів, захищали свої, уже реалізовані соціальні проекти, та боролися за місце у Фіналі.

Надзвичайно приємно бачити дітей, які не "словом", а "ділом" показують, на скільки їм не байдужа доля їхньої школи, міста та всієї України. Ці діти - це без перебільшення майбутня еліта нашої країни, ініціативи та ідеї яких треба підтримувати та допомагати втілювати в життя. Команди, що приїхали на Фестиваль супроводжували батьки, вчителі, директори шкіл, представники відділів освіти, а команду із м.Гайворон, що на Кіровоградщині, супроводжував мер міста - Роман Волуйко.

Програма фестивалю у Полтаві була цікава, наповнена та різноманітна: зокрема, всі учасники мали можливість відвідати «Освітню виставку», де були представлені інноваційні освітні інституції, та найкращі ВНЗ нашого регіону, зокрема всі гості мали можливість ознайомитися із діяльністю Полтавської державної аграрної академії та її структурними підрозділам, що знаходяться у м.Полтава – Аграрно-економічним коледжем та Аграрним коледжем управління і права.
Цікавим виявився формат проведення «Панельної дискусії» Фестивалю - своєрідний майданчик, що об’єднав педагогів та батьків для обговоренням найактуальніших освітніх тем.

 

 

 

Надзвичайно цікавими та корисними для всіх учасників були проведені «Майстер-класи». Ця локація фестивалю була наповнена виступами найкрутіших спікерів з різних освітніх сфер не формальної освіти. Одночасно в різних місцях відбувалися заняття з ментальної арифметики, мегаскорочитання від Школи розвитку «Смартум», основи з робототехніки від «Технолаб», «Освіта не за партою» від ПНВК «Паросток», на «Народних промислах», що проводили справжні фахівці своєї справи представники Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського. Окремих слів вдячності заслуговують і працівники Полтавського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді без підтримки якого просто не можливо уявити всього Фестивалю. Майже дві години в чотирьох різних аудиторіях всіх охочих вчили «волонтерству».
І цьому дійсно є пояснення, адже Полтавський міський центр соціальних служб для сімі, дітей та молоді – перші у Полтаві та, впевнені, що одні з небагатьох в Україні організацій, що почали займатися розвитком волонтерського руху у ще 10 років тому і сьогодні, у складний політичний, економічний та соціальний час в країні продовжують цю справу. Проведення змістовного заходу для декількох сотень кращих з кращих – це прекрасна можливість для нашого регіону презентувати перед представниками місцеві цінності, досягнення та результати напрацювань тісної співпраці Полтавського міського центру соціальних служб для сімі, дітей та молоді та студентської молоді Полтави.

Волонтерський рух – це не від’ємна складова розвитку громадянського суспільства у всіх розвинених країнах світу і саме тому, враховуючи досвід та високопрофесійність фахівців Полтавського міського центру соціальних служб для сімі, дітей та молоді майстер клас пройшов на високому рівні та не залишив байдужим жодного учасника.
Приємним сюрпризом для відвідувачів фестивалю була можливість побачити та оцінити  найкращі проекти шкільних команд освітнього проекту «Відкривай Україну», з покращення свого міста, де за допомогою високопрофесійного журі обрали переможців у Полтавській, Кіровоградській та Сумській областях, які вже у вересні цього року будуть боротися за перемогу у Фіналі конкурсу «Відкривай Україну», що проводить Благодійна організація “БФ “З країни в Україну”, головним призом якого стане можливість безкоштовного закордонного стажування для усієї команди.

Ми щиро вдячні за допомогу та підтримку всім, хто долучився до реалізації Фестивалю у Полтаві, адже це прямий внесок у розвиток нашої країни, зокрема Ресторану української кухні «Комора», що абсолютно безкоштовно харчували гостей Фестивалю Полтавським галушками, компанії ТОВ «KWS Україна», Українському представництву компанії «BASF SE», Мережі парків святкування днів народжень «Дитяча планета» та іншим не байдужим Полтавцям, що долучилися до реалізації Фестивалю.
Це не просто традиційний захід, яких сотні, це було справжнє родинне освітнє свято, що покликане продемонструвати найновіші освітні тенденції та методики навчання усім бажаючим.