Фотозвіт з екскурсії майбутніх фахівців з публічного управління до Полтавської обласної ради та Полтавської ОДА

4 липня 2017 року майбутні фахівці з публічного управління під час навчальної практики «Вступ до фаху» відвідали Полтавську обласну раду та Полтавську обласну державну адміністрацію.

Здобувачів вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» радо зустріли в залі засідань президії та постійних комісій обласної ради.
Професор кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеслав Петрович Писаренко відзначив важливість практичної підготовки майбутніх фахівців з публічного управління, вивчення організації роботи державних установ та органів місцевого самоврядування, зокрема Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації.

Про структуру та функції апарату Полтавської обласної ради студентам розповіла заступник керівника апарату, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Черкас Оксана Григорівна.

Від заступника керуючого справами, начальника відділу організаційного забезпечення діяльності ради Глушко Володимира Івановича молодь дізналася про порядок роботи ради, її органів та посадових осіб, засади формування депутатських груп та фракцій, роботу постійних комісій.

Здобувачі вищої освіти завітали до:

  • відділу організаційного забезпечення діяльності ради;
  • загального відділу;
  • відділу з юридичного забезпечення та кадрової роботи;
  • відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту;
  • відділу фінансового та господарського забезпечення;
  • відділу інформаційного забезпечення та інформаційних технологій (ІТ);
  • відділу з питань земельних відносин та надрокористування.




Є в приміщенні Полтавської обласної ради і депутатська кімната, про призначення якої розповів заступник керуючого справами, начальник організаційного відділу Глушко Володимир Іванович.

«Коридорами влади» здобувачі вищої освіти ознайомилися з Книгою пошани Полтавської обласної ради та залом засідань колегій та нарад Полтавської обласної державної адміністрації.


Здобувачі вищої освіти відвідали велику залу адміністративного будинку обласної ради.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Черкас Оксана Григорівна розповіла про організацію роботи ради, її пленарних засідань.


Після цього професор кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеслав Петрович Писаренко провів студентам вичерпну екскурсію по підрозділах Полтавської обласної державної адміністрації.

Про функції організаційного відділу та відділу контролю апарату Полтавської обласної державної адміністрації розповіли заступник начальника організаційного відділу Олейник Марина Володимирівна та начальник відділу контролю Бондарук Юлія Іванівна.

З цікавістю слухали здобувачі вищої освіти інформацію заступника начальника відділу управління персоналом апарату Полтавської обласної державної адміністрації Цикозіну Валентину Іванівну про завдання свого відділу та процедуру працевлаштування до державних установ.

Архів документів нагороджених у Полтавській області зберігається в цьому відділі.

Про те як працює загальний відділ апарату Полтавської обласної державної адміністрації поділилася з молоддю начальник відділу Андрєєва Олена Миколаївна.

Майбутні фахівці з публічного управління щиро вдячні професору кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеславу Петровичу Писаренко, керуючому справами виконавчого апарату обласної ради Черкас Оксані Григорівні та всім іншим працівникам Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації, які приділи їм увагу та ознайомили з діяльністю апаратів обласної ради та обласної державної адміністрації!!!