Кафедра іноземних мов та українознавства розширює горизонти навчання

18 листопада 2016 року на базі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція «Концепція змішаного навчання (Blended Learning) іноземних мов з використанням онлайн платформи «Lingva Skills» для фахівців з мовної підготовки ВНЗ України.

На конференції були присутні понад 280 викладачів англійської мови зі всієї України. Обговорювалися питання про необхідність поєднання аудиторних та онлайн методів навчання іноземним мовам задля підвищення ефективності засвоєння матеріалу; необхідність застосування сучасних методик у професійній підготовці.

Відбулася презентація кращих світових практик вивчення англійської мови завдяки технології змішаного навчання.

Також голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти Станіслав Куценко  презентував Соціальний проект вивчення іноземних мов «Lingva.Skills».

Lingva.Skills – це єдина в Україні національна безкоштовна інноваційна онлайн-система, яка дозволить якісно та професійно вивчити англійську мову у відповідності до міжнародних стандартів знання мови (рівні А1-В1) завдяки унікальній та ефективній авторській методиці навчання. Кожний рівень (А1+А2, В1) складається з 150 уроків, відпрацювання граматичних конструкцій (3 різновиди вправ, включаючи аудіювання).

Платформа працює у напів-тестовому режимі, але за 4 місяці роботи її вже активно її використовують понад 20 тис. осіб (державні службовці з понад 40 державних органів, безробітні, освітяни, ВПО-особи, ветерани АТО, та інші категорії населення). І кожного дня доопрацьовується функціонал і контент.

Організатори конференції запрошували педагогічні колективи середньозагальних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів реєструватися на платформі і розпочинати вивчення англійської мови вже зараз.

Володимир Ковтунець: «Залучення українських викладачів, науковців та студентів до вивчення англійської мови дозволить запустити процес змін не тільки в освіті»

Після презентації відбулося обговорення можливих шляхів використання безкоштовної онлайн платформи «Lingva.Skills» у навчальній практиці. Учасники висунули пропозиції щодо вдосконалення методики та платформи.
Закінчилася конференція розіграшем призів та видачею сертифікатів.