Мистецька весна в академії!

З перших весняних днів в академії розпочалася  низка творчих мистецьких заходів. Студентська молодь демонструвала свої таланти у різних жанрах  аматорського мистецтва. Це - народні українські пісні і фольклор,естрадний стиль, іскрометний народний танок і дотепні жарти та інше.

         Спершу,  на огляд глядачів показали свої здобутки учасники  вузівського етапу обласного міжвузівського мистецького фестивалю-конкурсу «Студентська весна -2016». Авторитетне журі відзначило творчий запал та  високу майстерність студентів-аматорів та відібрало 8 кращих номерів на заключний конкурс цього фестивалю. Серед кращих номерів назвали  виступи народного фольклорного ансамблю «Маланка» (керівник, заслужений працівник культури України Ю.А. Глущенко), народного ансамблю танцю «Ярина» (керівник М.Д. Троян), народного ансамблю сучасної пісні «Малахіт» (керівник С.В. Курбацька), інструментальний твір, який виконував студент інженерно-технологічного факультету Марк Наконечний, твір у виконанні вокально-інструментального  гурту «Агро-джаз» (керівник М.В. Лобачевський), дотепні жарти команди КВН «СМТ». Вразила також  глядачів і журі студентка із Марокко Ель Омарі Ая, яка майстерно виконала українську народну пісню «При долині кущ калини».

 

         В академії також  відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі». В рамках цього престижного для студентської молоді аграрних навчальних закладів  мистецького заходу здобутки показали кращі аматорські колективи академії та коледжів і технікумів, які входять у навчально-науковий комплекс нашого навчального закладу. Цікавими були  програми  студентських творчих колективів із Лубен, Лохвиці, Полтави, Хоролу.

 

         В цьому ж місяці проведена ціла низка мистецьких заходів на рівні навчально-наукових інститутів та факультетів. Це – конкурси краси, грації та стилю «Міс і Містер» навчально-наукового інституту тваринництва та ветеринарної медицини та навчально-наукового інституту економіки та бізнесу; караоке на п’ятачку «Стильно, модно, молодіжно»;  інформаційно-концертна програма факультету підготовки  іноземних громадян «Давайте познайомимося». До речі, в цьому проекті іноземні студенти знайомили глядачів з культурою та звичаями  країн звідки вони приїхали на навчання, демонстрували  свої успіхи в оволодінні українською мовою, майстерно виконували  пісні і танці своїх країн.

 

У рамках тижня навчально-наукового інституту економіки та бізнесу проведені турніри з футболу між  командами викладачів та студентськими командами факультетів економіки та менеджменту і обліку та фінансів.

Мистецька весна в академії триває! Долучайтеся! 

Аудиторія: 

Діяльність: