На зв'язку Франція, Польща та Німеччина!

Ось і добігає до свого логічного завершення "Тиждень навчально-наукового інституту економіки та менеджменту", а ми не втомлюємося отримувати вітання, цього разу на зв'язку Франція, Польща та Німеччина, а точніше наші студенти, що зараз паралельно навчаються закордоном.

Марина Сорока - студентка першого року навчання магістратури, спеціальність "Менеджмент організацій та адміністрування", навчається у Польщі.

- Привіт, Маринко! Розкажи, як проходить Твоє навчання, яку спеціальність отримуєш?

- Сьогодні навчання закордоном набуває швидких темпів популярності як серед абітурієнтів так і серед випускників-бакалаврів. Я також не стала виключенням і навчаючись на першому курсі магістратури в Полтавській державній аграрній академії, самостійно подала документи на навчання до польського ВУЗу на освітньо-кваліфікаційний рівень «магістр». Так як моя спеціальність в ПДАА «Менеджмент організації і адміністрування» я вирішила поглибити свої знання в даній сфері і зараз отримую спеціальність «International Business Economics».

- Чи відрізняється навчання в академії від навчання закордоном?

- Закордонний метод навчання відрізняється від нашого «домашнього». Головна відмінність полягає в тому, що в навчальному процесі відсутнє таке поняття як «семінар», лише лекції, де під час викладання лекційного матеріалу ведеться дискусія з студентами. Оцінювання знань проходить двома шляхами: по-перше, в середині семестру кожен студент здає власний (індивідуальний або груповий) проект на ту чи іншу тему; по-друге, фінальний екзамен, який є обов’язково письмовим і здається абсолютно всіма студентами.

- А які умови проживання?

- Що стосується умов проживання, то це справа індивідуальна. Деякі студенти винаймають квартири, інші живуть в гуртожитках. Що до мене, то я живу в гуртожитку і мої умови проживання я б оцінила на 5 з 5.

- Чи сумуєш за академією, де умови навчання кращі?

- З моєї точки зору, навчання закордоном це як перший важливий крок до дорослого життя, а також великий досвід для кожного. Беручи мої враження загалом, то мені як студентці подобається навчання в моїй академії, а як особистості – життя за кордоном.

- Що хочеш передати одногрупникам та викладачам академії?

- Користуючись нагодою, хочу передати привіт одногрупникам та свої найкращі побажання в честь святкування своєму рідному факультету «Економіки та менеджменту», побажати процвітання, успіху та вдячних студентів!

Алі Бабазаде, факультет Обліку та фінансів, навчається у Польщі, а зараз знаходиться на навчальній практиці у Франції. 

Привіт Алі, як враження від навчання?

- Привіт, мені дуже подобається, навчання дійсно цікаве.

Ана якому факультеті навчаєшся?

- Управління та маркетингу, хоча в академії здобув спеціальність "Фінанси", тут можу обрати будь-який напрям підготовки.

- А як Ти потрапив до Франції на практику?

- У нашій академії кожен студент самостійно обирає країну проходження практики, мені завжди хотілося побувати у Франції, тому свій вибір я і зупинив на ній, про що зовсім не жалкую.

- Що хочеш передати факультету з нагоди святкування "Тижня навчально-наукового інституту економіки та бізнесу"?

- Всім передаю привіт, дякую за ті знання, що надали мені викладачі нашої академії. Нехай факультет процвітає, поповнює багаж знань наших студентів і надалі готує високопрофесійних фахівців!

Осана Зимовець, студентка 5 курсу факультету економіки та менедженту, спеціальність "Менеджмент організацій", навчається в Німеччині

- Оксанко, привіт, розкажи як потрапила на навчання закордон?

- Освіта за кордоном – привілей великих розумників і багатіїв. Так гадає більшість українців. Але це не так! Навчання у Німеччині завжди було моєю мрією! Докладала всіх зусиль, попри те, що у Кіровограді, де я відвідувала школу, знайти інформацію про навчання за кордоном було нелегко. І випадково я знайшла інформацію на сторінці Полтавської держаної аграрної академії. Правда, йшлося там лише про проходження практики. І зробила свій правильний вибір - стала студенткою бажаного закладу, найпрестижнішого в регоні - аграрної академії та відразу взялася за вивчення німецької мови, так як в школі викладали англійську. В цьому мені дуже домомогли викладачі Академії. Пізніше, я дізналася про міжнародні зв"язки нашого вузу з університетом прикладних наук в Німеччині, але там, як виявилося, стояли досить високі вимоги, тому я діяла поступово.

- Чи була Ти до цього закордоном?

- На другому курсі я проходила практику в Німеччині, і вже пізніше отримала диплом бакалавра, в рідній академії і стала на один крок ближче до своєї мрії.

- Якими були основні вимоги, щоб отримати можливість безкоштовного навчання у Твоєму ВНЗ?

- Основними вимогами до вступу в іноземний вуз є: середній бал диплому 4.0 мінімум, високі знання німецької мови , підтвержені відповідним сертифікатом та проходження практики.

Всіх, мабуть, цікавить, яке ж воно навчання за кордоном?

- Насправді, важко сприймати інформацію на іноземній мові. Полегшенню навчання сприяє сучасніть університету, безпосередньо доступ до інтернету в кожній аудиторії, можливість лекторів донести інформацію будь яким способом до студентів. Моментами, навіть користуються ютубом для на глядного прикладу.

Студенти мають доступ до більшої кількості аудиторій в будь-який час. Це дає можливість займатися, наприклад, цілу ніч в бібліотеці чи комп'ютерному залі. Одразу після теоретичних занять, надають змогу набути практичного досвіду. Відвудуємо різні підприємства та сільськогосподарські угіддя. Студенти тут досить мотивовані!

Що хочеш передати нашим студентам?

- Навчання за кордоном, можливо, у зовсім незнайомій для вас країні, завжди є захоплюючим випробуванням. Зміна життєвих обставин принесе вам нові враження та розширить горизонти! Тому варто спробувати і здійснити свою мрію!

А своєму факультету бажаю миру, творчих здобутків та перемог!

 

На зв'язок виходила помічник ректора, Тетяна Бардіна