Наукові здобутки студентів ПДАА на міжнародному рівні

Студенти Полтавської державної аграрної академії активно приймають участь у міжнародних конкурсах студентських наукових робіт. ІІ Всеукраїнський конкурс наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад» організований за підтримки Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» не став винятком. 

Даний Конкурс проводиться серед 23 вищих навчальних закладів – партнерів Проекту «Місцевий розвиток, орієнований на громаду». Головним напрямом студентських наукових робіт є дослідження основних аспектів розвитку та функціонування громад в Україні.

На ІІ Всеукраїнський конкурс наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад» у 2013 році від Полтавської державної аграрної академії було надіслано 32 студентські наукові роботи.

За результатами конкурсного відбору 15 авторів кращих наукових робіт з всіх ВНЗ, що приймали участь у Конкурсі було запрошено на Другу Літню школу «Мобілізація громад задля вирішення територіальних проблем», яка проходила 23 – 26 червня 2013 року на базі Євпаторійського відділення Кримського факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля у м. Євпаторія, АР Крим. Переможцями ІІ Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад» та учасниками Літньої школи стали четверо студентів Полтавської державної аграрної академії:

1.                Власенко Аліна Олександрівна – 3 курс, факультет економіки та менеджменту.

2.                Яблонько Олена Олександрівна – 3 курс, факультет обліку та фінансів.

3.                Бойко Оксана Володимирівна – 5 курс, факультет економіки та менеджменту.

4.                Лесюк Альона Станіславівна – 3 курс, факультет обліку та фінансів.

Учасники Другої Літньої школи «Мобілізація громад задля вирішення територіальних проблем» біля пам’ятника Володимиру Далю в Євпаторійського відділення Кримського факультету Східноукраїнського національного університету імені В. Даля

По центру біля пам’ятника В. Даля зліва на право: заступник директора Програми розвитку ООН в Україні Олена Панова, міжнародний менеджер Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінг Сах

Студенти Полтавської державної аграрної академії – учасники Літньої школи
«Мобілізація громад задля вирішення територіальних проблем»

Зліва на право: Яблонько Олена, Власенко Аліна, Бойко Оксана, Лесюк Альона

 

На відкритті Літньої школи була присутня заступник директора Програми розвитку ООН в Україні Олена Панова, яка представила учасникам школи глобальне бачення шляхів розвитку людства і підсумки національних консультацій з питань розвитку України після 2015 року.

Також учасники Літньої школи мали нагоду прослухати лекцію міжнародного менеджера Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінга Саха, який доповідав про аспекти соціальної мобілізації громад.

Окрім лекцій учасники Літньої школи мали змогу на практичному досвіді переконатися у дієвості Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відвідавши ресурсний центр Сакського району та громаду с. Геройське Сакського району АР Крим.

По закінченню Літньої школи всі учасники були нагороджені сертифікатами про участь у Літній школі за підписом міжнародного менеджера Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінга Саха, а також отримали цінні призи.

Студентка Полтавської державної аграрної академії Власенко Аліна посіла перше місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад», про що отримала відповідний сертифікат та цінний приз.

Нагородження учасників сертифікатами за участь у Літній школі «Мобілізація громад задля вирішення територіальних проблем»

 

У загальному підсумку Конкурсу Полтавська державна аграрна академія посіла перше місце серед ВНЗ – партнерів Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Рейтинг ВНЗ – партнерів Проекту «Місцевий розвиток, орієнований на громаду» за результатами ІІ Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з напряму «Сталий розвиток за участі місцевих громад»

Назва ВНЗ

Кількість студентів, які стали переможцями у Конкурсі

%

Полтавська державна аграрна академія

4

33,4%

Сумський державний університет

2

16,7%

Таврійський національний університет ім. Вернадського

2

16,7%

Таврійський державний агротехнологічний університет

1

8,3%

Миколаївський національний аграрний університет

1

8,3%

Київський національний економічний університет ім.. Вадима Гетьмана

1

8,3%

Національний університет «Острозька Академія»

1

8,3%

Всього преможців

12

100%

 

На засіданні Вченої Ради Полтавської державної аграрної академії ректор Аранчій Валентина Іванівна особисто привітала студентів-переможців конкурсу «Сталий розвиток за участі місцевих громад» та побажала натхнення і успіху.

Бажаємо студентам Полтавської державної аграрної академії творчих успіхів, натхнення та нових перемог у майбутньому. Так тримати!

 

Мітки: