Некролог

Колектив кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та судової ветеринарної медицини Харківської державної зооветеринарної академії сумує та висловлює щире співчуття рідним, близьким, співробітникам факультету ветеринарної медицини та кафедри терапії Полтавської державної аграрної академії з приводу передчасної смерті Локеса Петра Івановича – професора, доктора ветеринарних наук, завідувача кафедри терапії Полтавської державної аграрної академії.

Петро Іванович був засновником, організатором та першим завідувачем кафедри терапії у Полтавській державній аграрній академії. Він ніколи не залишався байдужим до чужих справ та надавав посильну допомогу всім, хто до нього звертався.

Ми запамۥятаємо Петра Івановича, як чудову людину, талановитого педагога, відомого лікаря ветеринарної медицини, практика, видатного вченого, який зробив вагомий внесок у розбудову ветеринарної науки і освіти; мудру, добру, світлу, просту людину.

Пам’ять про Петра Івановича збережеться вічно у створеній ним кафедрі, написаних численних оригінальних працях, наукових ідеях і розробках, підготовлених ним учнях.

Молитвенно просимо Господа, щоб Він упокоїв душу усопшого раба Божого Петра, в Царстві Небесному, в місці світлому, місці злачному, місці спокійному.

Від імені колективу кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та судової ветеринарної медицини Харківської державної зооветеринарної академії, завідувач кафедри, професор Яценко Іван Володимирович.

Співчуття рідним, близьким та співробітникам факультету також висловлюють колективи факультетів ветеринарної медицини Сумського НАУ, Львівського Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.. С. З. Гжицького, Житомирського НАУ, НУБіП, Білоцерківського НАУ, Дніпропетровського НАЕУ, Одеського ДАУ.