Полтавська державна аграрна академія продовжує наукову співпрацю з Бельгією

3 липня 2015 року в Полтавську державну аграрну академію відвідала бельгійська делегація з Провінції Ено в рамках місії в Україні.

У складі делегації прибули:

  • Жеральд Моргат – депутат Провінції Ено, Президент Агентства розвитку Провінції Ено;
  • Серж Юсташ – депутат Провінції Ено з міжнародних відносин, голова Колегії Провінції, Президент Центру агрономії;
  • Бенуа Аше – відповідальний за зв'язки з громадськістю Провінції Ено;
  • Олів’є Майо – інженер-агроном, керівник відділу експериментальних досліджень Центру агрономії;
  • Жюл’єн Лувйо – інженер-агроном, викладач з ботаніки і удобрення культур Вищої школи Провінції Ено;
  • Ліонель Анюїз – інженер-агроном, спеціаліст з вирощування картоплі та системі прогнозування ураження фітофторою в Центрі агрономії;
  • Каролін Доріньо – керівник проекту співпраці з Полтавською областю, Агентство розвитку Провінції Ено «ЕноДевелопман».
  • Разом із делегацією Полтавську державну аграрну академію відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгії в Україні пан Люк Якобс і торгово-економічний аташе пані Тетяна Коротіч

На базі ПДАА відбувся круглий стіл за участю представників бельгійської делегації, викладачів, магістрів, студентів академії. Із привітальними словами до присутніх звернулися ректор академії, професор Аранчій В.І., з української сторони, та посол Королівста Бельгії Люк Якобс та депутат Провінції Ено Жеральд Моргат, від бельгійської сторони. Представниками обох країн було наголошено на важливості та актуальності наукової співпраці між науковцями ПДАА та Центром агрономії Провінції Ено.

За 10 років співпраці було здобуто значні результати у галузі селекції пшениці озимої, на базі Центру агрономії Провінції Ено пройшли підвищення кваліфікації наші науковці.

Після привітального слова представники Центру Агрономії Провінції Ено Олів’є Майо та Жюл’єн Лувйо презентували основні напрямки роботи центру та його наукові здобутки.

З української сторони доктор сільськогосподарських наук, професор В.М. Тищенко та кандидат біологічних наук, доцент М.Є. Баташова розповіли про напрямки роботи з селекції пшениці озимої на базі ПДАА.

Результатом проведення круглого столу стало визначення подальших моделей співпраці ПДАА та Центру Агрономії провінції Ено у галузі наукових досліджень з питань селекції пшениціозимої та боротьби з фітофторою картоплі.

З метою ознайомлення бельгійських колег із веденням сільського господарства в області, ними були відвідані господарства «Маяк» та «Агроекологія».