Про успішних людей родом з ПДАА

Тридцять років для історії відрізок часу взагалі не значний.

І для випускників економічного факультету Полтавського сільськогосподарського інституту Ордена Трудового Червоного прапора він промайнув непомітно. 19 червня 2016 року вони завітали до рідної академії, де здобували фах «економіста і організатора сільськогосподарського виробництва» і вперше випробовували свою дружбу на міцність.

В 1986 році близько 50-ти економістів-організаторів сільськогосподарського виробництва вирушили за направленнями працювати в аграрні підприємства.

Їхні життєві долі часто-густо корегувала бурхлива історія незалежної України.

Та в момент зустрічі всі вони відчули себе студентами. Згадували проживання в гуртожитку з ефіопськими дівчатами, збір урожаю гібридної кукурудзи на стогектарному полі учбового господарства «Ювілейне», поїздки на сільськогосподарські роботи в господарства Лохвицького, Чорнухинського, Решетилівського, Кобеляцького районів, лікування в профілакторії. А особливо запам’яталися пригоди під час півторамісячного перебування в спортивно-оздоровчому таборі села Петрівка.

Незабутньою є екскурсійна поїздка в Ленінград після закінчення другого курсу, якою була нагороджена третя група за успіхи в навчанні (1 місце за результатами навчального року). Таких досягнень студенти домоглися завдяки підтримці чудового куратора – доцента, кандидата економічних наук Самчук Марії Андріївни.

З захватом тодішні студенти сприйняли проживання на пароплаві-готелі. П’ять днів в чарівному місті-музеї були вражаючими.

Самчук Марія Андріївна і в день зустрічі приймала звіти у випускників. А розповісти було що. Адже її студенти сьогодні є співзасновниками агрофірм та фермерських господарств, очолюють обласне відділення банку, фінансове управління РДА, займають вагомі посади в ТОВ «Іст Вест Групп», СТОВ «Говтва» групи «Кернел», працюють головними бухгалтерами, заступниками головних бухгалтерів і просто бухгалтерами. Є серед них і викладач сучасної ПДАА, завідуюча сільського клубу і бібліотекар, працівники районного центру зайнятості і сільської ради. І це на сьогодні, а ще скільки значних посад пройдено в минулому.

Більшість випускників погодилися, що найяскравішою миттю їх життя та однозначним успіхом є народження та щастя їх дітей, а для окремих – вже й онуків. Для декого успіх – це ще повага оточуючих, для інших – улюблена і результативна робота, досягнення цілі, благополуччя родини, вірні друзі. Хтось цінує свободу і незалежність, побував вже в десятках країн.

Очікувань від життя ще багато. Всі випускники дружно приєдналися до думки: «Після п’ятдесяти років життя тільки починаєтьcя!!!». І мають надію побачити економічно незалежну і процвітаючу Україну, мирні та радісні дні майбутнього, одруження дітей і народження онуків, сподіваються на нові враження від подорожей, а також, на чергові зустрічі з друзями молодості.

Чи можуть «навчені досвідом» дати цінні поради сьогоднішнім студентам? Звісно так, ще й які!

Студенти, запам’ятовуйте!!!

Аксіоми життя від Випускників-1986!!!

  • Хороша освіта ще нікому не завадила!
  • Вчіться більше думати!
  • Здобувайте максимум знань з усіх дисциплін!
  • Приймайте участь у студентській самодіяльності!
  • Не забувайте друзів, весело проводьте час!
  • Цінуйте кожну мить студентського життя!
  • Шануйте людей так, як би Ви хотіли, щоб ставилися до Вас!
  • Будьте впевненими і целеспрямованими!

Так - життя не таке як бачиться зі студентької лави!

Але:

 

  • Будьте оптимістами!
  • Любіть свій рідний край!
  • Оберіть цікаву справу!
  • Не будьте байдужими! Радійте всьому, що посилає Вам доля!
  • Будьте самими собою. Не намагайтеся «завоювати» світ, цінуйте те, що маєте!
  • Не порівнюйте себе з іншими!
  • Будьте людьми «з великої літери»!

Ще побачимось!!!