Семінар «Енергетична безпека на місцевому рівні»

З проведення семінару «Енергетична безпека на місцевому рівні», для голів селищних рад Решетилівського району, розпочав роботу науковий інформаційно-консультаційний центр енергоефективності та відновлювальних джерел енергії Полтавської державної аграрної академії. Основною метою створення центру стала популяризація альтернативних шляхів отримання енергії. Завдяки існуванню потужної лабораторії  ВДЕ при кафедрі машиновикористання і виробничого навчання, з’явилась можливість надавати консультаційні послуги досвідченими фахівцями цієї галузі. Значну зацікавленість в партнерській роботі проявили підприємці Полтавщини. Дякуючи зусиллям керівництву групи компаній «Енергосфера», в складний час, було зібрано зацікавлених слухачів і інформаційно доповнено зміст семінару.

Розпочато було семінар з теми: Сонячна тепло та електроенергетика. Комплексні системи опалення з використанням геліосистем , теплових насосів та твердопаливних котлів. Доповідав В.М. Калініченко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри машиновикористання та виробничого навчання, завідувач лабораторією енергозбереження та відновлювальних джерел енергії. Продовжив спілкування з слухачами доцент ПДАА, консультант з питань вирощування і використання енергетичних культур к.с.г.н. Кулик М.І. Його доповідь стосувалась енергетичних культур для виробництва біопалива. Представник компанії «Енергосфера», Шкодин А. І., розповів про види та характеристики твердопаливних котлів, а консультант Українського Пілетного Союзу, головний фахівець ТОВ «ЄкоМир» Бунецький В.А. відкрив перспективи та новитні технології виробництва та спалювання твердих біопалив. Не минули стороною організатори семінару і питань підвищення енергозбереження. Так у своїй доповіді головний фахівець ТОВ «Кубометр» Богдан В.А. розглянув існуючі системи утеплення та новітні матеріали. А доповідач Бовкун Р.А. розкрив можливості систем опалення за допомогою інфрачервоних обігрівачів.

На при кінці семінару було проведено обговорення зі слухачами питань, які гостро стоять в енергетиці України, вже сьогодні. Зацікавленість і проявлений інтерес підтверджують правильність вибраного напрямку роботи і надають впевненість в перспективах розвитку такого сектору енергетики, як  відновлювальні джерела енергії.