Співпраця академії з Проектом ЄС/ПРООН продовжується

Ресурсний центр зі сталого розвитку – це особливий компонент освітньої діяльності у Полтавській державній аграрній академії, фахівці якого не зупиняються на досягнутому. Так минулий тиждень завершився у гарній компанії, що є ознакою вірного напрямку діяльності нашого Ресурсного центру зі сталого розвитку при ПДАА.

В рамках тісної співпраці зі спільним проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» ми починаємо опрацьовувати дружні області. 25 листопада делегацію з Полтавщини гостинно приймали на Сумщині. Ми мали можливість ознайомитися з діяльністю сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Господар 2015", що створений та функціонує в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», поспілкувалися з ініціативними представниками громад, які є учасниками Проекту Сумської області.

Надзвичайно корисною та змістовною виявилася зустріч з ідейним наставником, ініціатором створення та власником ТОВ "Завод Кобзаренка", який порадив студентам прислухатися до його поради "Ученье-свет, а не ученье-вставать до свет и на тяжелую работу" і вчитися, вчитися, вчитися. Екскурсія підприємством та його "Історія успіху" вразила всіх без виключення - 600 працівників, експорт товару в 14 країн світу та оборот в 20 млн. Євро в рік в Україні це реально!

Участь у заході взяли майбутні підприємці та фінансисти - студенти факультету економіки та менеджменту та факультету обліку та фінансів, викладачі кафедри підприємництва і права, економіки підприємств – к.е.н., доцент Наталія Василівна Дем’яненко та к.е.н., доцент Юлія Василівна Самойлик, помічник ректора Тетяна Олегівна Бардіна.

На згадку про чудовий захід окрім вражень і фото, нових знань та знайомств, від координаторів Проекту МРГ у Сумській області отримали ще і подарунки.

Щиро дякуємо всім організаторам даного заходу, завдяки яким студенти та викладачі академії переймали досвід та поглиблювали свої знання з особливостями функціонування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. І хто знає, можливо саме ця поїздка дасть поштовх до нової хвилі створення кооперативів на Полтавщині! Допомагаючи розвивати та вчити студента на прикладі успішних громад представники Проекту роблять величезних вклад у розбудову нашої країни, бо молодь - наше майбутнє!