Стажування у Франції-2015: можливості та перспективи

26 листопада у Полтавській державній аграрній академії відбулася інформаційна зустріч з делегацією федерації «ОБМІНИ ФРАНЦІЯ-УКРАЇНА» (FÉDÉRATION ÉCHANGES FRANCE UKRAINE) на тему «Стажування у Франції-2015: можливості та перспективи». У складі делегації прибули Філіп і Жозет Жене, а також Паскаль Балавендер.
Президент асоціації «Співробітництво регіону Пуату-Шарант – Україна» Філіп Жене розповів про види стажувань, що пропонує федерація у 2015 році для студентів Полтавської державної аграрної академії.
Також свої досягнення презентували учасники програм стажування попередніх років, студенти Максим Гончаренко та Ольга Кориненко.
Своїми враженнями поділилася старший викладач кафедри фінансів і кредиту Вікторія Іванівна Лихопій – учасник програми стажування для викладачів 2014 року.
Почесним гостем зустрічі була Валентина Миколаївна Вац – викладач французької мови, що впродовж багатьох років підтримує тісні зв’язки з представництвом FEFU, здійснює кваліфіковану підготовку майбутніх стажерів, які у подальшому мають можливість брати участь у освітніх програмах навчальних закладів Франції.
Відбір учасників для стажування у 2015 році проводився у формі співбесіди. Студенти, що пройшли відбір, відбувають на стажування у зимовий та літній період 2015 року в залежності від обраної ними програми.
Для незареєстрованих учасників, а також студентів, що виявили бажання  взяти участь у проектах FEFU-2016 запропоновано курси поглибленого вивчення французької мови, що сприятиме успішному проходженню співбесіди під час наступного візиту французької делегації у листопаді 2015 року.
Інформаційна сторінка FEFU: www.fefu.org
Якщо Вас зацікавила інформація, маєте додаткові запитання, пишіть на адресу координаторів проекту у Полтавській державній аграрній академії:
Канцедал Наталія Анатоліївна: nataliia.kantsedal@pdaa.edu.ua
Лихопій Вікторія Іванівна: viktoriia.lykhopii@pdaa.edu.ua