Студенти-іноземці знайомляться з історією Полтави

На факультеті підготовки іноземних громадян студенти-іноземці вивчають не лише предмети, які допоможуть їм здобути вищу освіту в Україні, а і знайомляться з українською історією, традиціями, звичаями. 30 травня 2016 року урок із «Країнознавства» відбувся у музеї Полтавської битви. Ось що розповіли студенти після екскурсії.

Бібані Імед (Лівія): «Під час екскурсії я дізнався, що невелике місто Полтава знають історики усього світу та люди, які цікавляться світовою історією. Адже тут була велика битва, яка вирішила хід Північної війни. У музеї ми побачили унікальні експонати того часу. Мені дуже сподобалася екскурсія, і я обов'язково приїду сюди іще…»

Елдав Мазін (Судан): «Мене вразили події, які відбулися під Полтавою в 1709 році. Я бачив стару зброю, речі з побуту того часу, військовий одяг, прапори, карти, великі портрети військових, які брали участь у цій битві, гарні скульптури, макети. Дуже цікаво було дивитися на великий макет, який показував хід баталії. А ще я побачив зброю, на якій арабською мовою були написані слова з Корану».

Ракуш Мехді (Марокко): «У мене багато вражень від екскурсії. Мені дуже сподобався музей Полтавської битви. Після екскурсії ми гуляли територією музею, бачили редут, пам'ятні знаки, справжні пушки, велику могилу солдат і офіцерів, які загинули під час битви. Я навіть спробував читати текст, який написаний мовою того часу. Не всі літери такі, як у сучасній мові, але деякі слова були зрозумілі». 

Мухамед Гассер (Єгипет): «Музей Полтавської битви має багато цікавих, дуже-дуже старих експонатів. Я зробив багато фотографій, щоб показати їх батькам і друзям у Єгипті. А ще купив гарні сувеніри. Хочу сказати, що вивчати історію  не в аудиторії, а у музеї дуже цікаво. Я запам'ятав багато фактів про Полтавську битву».

Альтаххан Адіб (Йорданія): «У школі я не любив історію, але коли я побачив музей Полтавської битви, я зрозумів, що це цікаво. Під час екскурсії я уявляв усі події, про які розповідали викладачі, а експонати музею допомагали мені в цьому. Тепер я можу розповісти і про пам'ятники, які я раніше бачив у Полтаві: пам'ятник Слави у центрі міста, пам'ятник коменданту Полтави Келіну, пам'ятник Івану Мазепі та багато інших. Усі вони пов'язані одними історичними подіями, про які я дізнався у музеї Полтавської битви».