Студенти-іноземці знайомляться з Полтавою

Іноземні студенти із Йорданії, Китаю, Марокко, Тунісу, які навчаються на факультеті підготовки іноземних громадян, уперше побували на ознайомчій екскурсії центром міста. Іноземців вразило, що Полтава має таку багату і цікаву історію, про яку нагадують старі і сучасні будівлі, пам’ятники, вулиці, площі.

Куратори академічних груп Яблонська О.П., Петренко Л.Ф., Мікос І.М., Токуєва Н.В. провели підготовчу роботу зі студентами з вивчення лексичного матеріалу, який допоможе їм краще зрозуміти розповіді про історію міста та її видатних мешканців.

У програмі екскурсії були історичний центр міста, Кругла площа, Полтавський краєзнавчий музей, пам’ятник Тарасу Шевченку, Біла Альтанка, пам’ятник Полтавській галушці, музей-садиба І.П. Котляревського, пам’ятник Марусі Чурай, пам’ятник Слави.

А наступного дня кожен іноземний студент написав твір про екскурсію.

Писали по різному: хтось запам’ятав більше цікавих фактів, хтось краще зумів описати побачене й почуте, але кожен написав про свою любов до Полтави, яка стала за цей час другим рідним містом, другим рідним домом. Уже зовсім скоро студенти-іноземці закінчать факультет і продовжать навчання у різних українських вишах, у різних містах країни, але у пам'яті обов'язково залишаться спогади про цю екскурсію, яка відкрила для них цікаві сторінки історичного минулого Полтави та її сьогодення.