У Львові "Свою писанку" малювали наші студенти

Студенти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Гжицького провели щорічну всеукраїнську акцію «Намалюй свою писанку». Цьогоріч до акції долучилися студенти з Одеси й Полтави, а також дівчина з Японії.

«Мета цієї акції – відрожувати традиції України. Насправді це трошки призабувається. Тож коли ми збираємся гуртом, всі студенти, маємо змогу намалювати кожен свою писанку – це дуже цікаво. До того ж потім забираємо їх зі собою і святимо», – розповіла співорганізатор акції Мар'яна Пилипів.

З Полтави до Львова приїхало двоє студенток Аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії Наталія Остапенко та Анна Задорожна, які, сподіваємося, поділяться своїми здобутими знаннями з нашими студентами.

Ознайомитися з українською культурою приїхала і японка, яка навчається в Кореї. «Я вирішила навчитися писати писанки, бо дуже хочу глибше пізнати українську культуру. Тому я тут», – розповіла японка Котое.

Студенти з інших міст можуть забрати писанки собі на згадку. А львів'яни, ймовірно, організують аукціон. Виручені кошти передадуть аспіранту свого університету, який отримав важкі пораненя в АТО і зараз перебуває на лікуванні у військовому шпиталі.

Нам дуже приємно, що студенти різних навчальних закладів аграрного спрямування спілкуються та обмінюються досвідом, в черговий раз доводячи свою унікальність та автентичність, чим ми дуже пишаємось.

Помічник ректора Тетяна Бардіна

Діяльність: