Учасники «потягу єднання» відвідали полтавську аграрну академію

На згадку про зупинку в Полтаві пасажири «Потягу Єднання «Труханівська Січ» разом із керівництвом аграрної академії садять на території вишу іще одне Гінкго білоба. Його листя вважають єдиним природнім засобом для очищення судин головного мозку. Це священне дерево в Індії та найстаріше дерево на планеті Земля. Воно вже 8-ме на території аграрної академії.

Окрім цього, заклад влаштував екскурсантам зустріч за «круглим столом». Представники «Труханівської Січі» розповіли про себе і запросили приєднуватися до подорожі країною у «Потязі Єднання». Вони називають себе козацько-волонтерською організацією, яка утворилася у 2014 році. За їх словами, тоді основною діяльністю була допомога армії, а зараз ніби-то узялися познайомити між собою молодь усієї України, і таким чином сприяти державній єдності.
Андрій Петік, бунчужний «Труханівської Січі»
- Для того, щоб Україна була єдина, люди мають бути елементарно знайомі між собою, це момент перший. Момент другий – адекватно сприймати різницю в культурі.
Аграрна академія на зустріч запросила успішних випускників – тих, хто має власний бізнес чи працює в міжнародних компаніях. Усі навчалися чи працювали в різних країнах світу, проте повернулися в Україну.
Тетяна Бардіна, помічник ректора ПДАА
- Ми хочемо показати молоді, що Полтавська державна аграрна академія, яка ще з 1996 року має одні із найпотужніших міжнародних зв'язків, відправляє студентів, щоб вони там отримували досвід, отримували освіту, знання, поверталися і відбудовували Україну.
Марина Степанова, студентка ПДАА
- За молоддю майбутнє, необхідно повертатися в Україну, розвивати нашу державу, розвивати самоврядування, вносити якісь ідеї щодо політичного розвитку країни, щодо підняття аграрного сектору держави.
Щороку із аграрної академії на виробничу практику за кордон відправляється близько сотні студентів, майже 50 щорічно виїздить на навчання в рамках різних програм.
Патріоти-мандрівники вже були майже в усіх регіонах України, проклали шлях від Сходу до Заходу. Зараз у потязі 270 людей. Вони різного віку та статі, проживають у різних регіонах та мають різні захоплення, але мета в них – єдина – розбудова України.
Журналісти, волонтери, громадські діячі, митці, військові і навіть діти – їх пов'язує одне – «Потяг Єднання». Долаючи кілометри залізними шляхами, команда активістів доїхала до Полтави.
Микола Бондар, співорганізатор акції «Потяг Єднання»
- По результатам у нас готуються звіти з проблематики та позитивних моментів, які знаходять. Так само, ми знайшли позитив і у вас. Є цікаві приклади, і ми їх збираємо, щоб збудувати сильну Україну.
Цю акцію започаткували у квітні минулого року. 86 громадських та волонтерських організацій достукались до Президента, отримали його підтримку та ще восьми Міністерств. А далі вирушили Україною – задля «єднання».
Ніна Сурмава, учасниця акції «Потяг Єднання»
- Всі, хто там зібрався, вони реально готові щось робити, і вони роблять це, знаходячись у потязі. Тому цей потяг є прикладом того, що нас неможливо розділити. В цьому потязі, правда, вся Україна.
«Потяг Єднання України «Труханівська Січ» – це повна назва всеукраїнської акції. Активісти ставлять перед собою кілька завдань: піднесення патріотичного духу, розвиток волонтерства та активізацію міжрегіонального співробітництва.
Микола Бондар, співорганізатор акції «Потяг Єднання»
- Одне із завдань потягу – це руйнування стереотипів, які нам свідомо чи несвідомо нав'язують. Ці стереотипи почали руйнуватися ще з першого потягу. Там була і молодь, і люди старшого віку, які є волонтерами.
У потязі вже 270 чоловік. Однак, кілька місць для полтавців ще знайдеться, кажуть організатори.
Галина Гажієнко, організатор зустрічі «Потягу Єднання» у Полтаві
- Це представники різних регіонів, це діти та молодь, яка дуже креативно мислить. Вони мають потужні національні почуття, якими вони щедро діляться з нами. На Полтавщині це потрібно.
Наступний пункт, куди вже вирушив потяг, – це Харків. Однак, перед тим мандрівники-патріоти вшанували Героїв Небесної Сотні біля полтавської Стели пам'яті та просто ознайомились з містом.
https://central-ua.tv/news/23075/