Відбулися Всеукраїнські студентські дебати

14-16 травня 2015 року в м. Ужгород відбулися Всеукраїнські студентські дебати, присвячені актуальним питанням сталого розвитку громад, за підтримки спільного проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
Команду Полтавської державної аграрної академії представляли Дмитренко Анна, Яровий Ілья (ІТФ-11), Рижикова Олена (МОіА-11), а також куратор делегації Кончаковський Євген Олегійович - доцент кафедри економічної теорії та економічних досліджень, кандидат економічних наук.

 

На дебатах розглядали наступні теми: 

  • майбутнє територіальних громад України тільки у партнерстві із міжнародними проектами матеріально-технічної допомоги.
  • сучасні технології у сільському господарстві не шкодять довкіллю територіальної громади.
  • держава повинна контролювати роботу волонтерських організацій та ініціативних груп, які допомагають вирішувати проблеми в громадах.
  • врятувати Україну від кризи можна шляхом зміни керівництва старшого покоління на молодих фахівців в різних галузях.
  • використання природних ресурсів у якості джерел енергії вирішить проблему із підвищенням тарифів на існуючі.
  • будь-який мир краще війни.

Запеклі інтелектуальні бої відбулися серед 14 команд. Наші студенти отримали перемогу в двох етапах – у грі з ХНУГХ-ім. А.Н.Бекетова та Миколаївським національним аграрним університетом.
У результаті І місце здобула команда Національного університету «Одеська юридична академія», ІІ місце – команда Ужгородського національного університету, ІІІ місце розділили команди Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та Національного університету «Острозька академія». Також незабутні враження у наших студентів залишились від екскурсій до Невицького замку та «Воєводіно».

Діяльність: