Відбувся круглий стіл «Облік, звітність і оподаткування суб’єкта малого підприємництва»

В рамках реалізації Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки при Інституті післядипломної освіти ПДАА спільно з кафедрою організації обліку та аудиту 04 липня 2017 р. відбувся круглий стіл «Облік, звітність і оподаткування суб’єкта малого підприємництва».
Захід відкрила проректор з науково-педагогічної роботи Костенко Олена Михайлівна.

З вітальним словом та побажаннями на плідну співпрацю виступила директор Інституту післядипломної освіти ПДАА Вараксіна Олена Вікторівна.
Начальник управління підприємництва, торгівлі та регуляторної політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Бугрій Михайло Іванович повідомив присутнім про можливості державної фінансової підтримки суб’єктів малого підприємництва та конкурс пільгового кредитування, щодо часткового відшкодування суми кредиту без врахування відсотків за рахунок коштів обласного бюджету.


На основні проблеми обліку суб’єктів малого бізнесу звернула увагу завідувач кафедри організації обліку та аудиту Левченко Зоя Михайлівна, к.е.н., доцент.

Перед слухачами виступили доценти кафедри організації обліку та аудиту Романченко Юлія Олександрівна, к.е.н., доцент та Дугар Тетяна Євгеніївна, к.е.н., доцент.
Поділився досвідом ведення обліку та наболілими проблемами в обліковій роботі малого підприємництва директор товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Серпень» Черниш Максим Романович.
Про електронне декларування «Соната» та інші програмні продукти для подання електронної звітності розповіла Лазеба Євгенія Сергіївна – головний бухгалтер «Обліково-інформаційного центру», консультант з ведення бухгалтерського та податкового обліку і звітності фізичних осіб-підприємців, офіційний представник ПЗ «Соната» у Полтавській області.
За активну участь у підготовці цього заходу запрошені гості отримали подяки.
Для бажаючих відкрити власну справу Романченко Юлія Олександрівна провела тренінг «Фізичні особи-підприємці: організація діяльності, обліку та оподаткування».
Інститут післядипломної освіти ПДАА і надалі планує проводити такі заходи для підприємців, а тому запрошуємо до співпраці всіх бажаючих.
З питань і пропозицій інформаційної підтримки суб’єктів малого і середнього бізнесу звертайтеся в Інститут післядипломної освіти ПДАА за адресою:
36003 м. Полтава,
вул. Сковороди, 1/3,
навчальний корпус №4, к.413 (1 поверх)
Телефони: 
(0532) 56-94-09, моб. тел. 0661785825 Тетяна Василівна
Свої пропозиції надсилайте на електронну адресу: tetyana.ponomarenko@pdaa.edu.ua