Вперше в аграрній академії навчаються комбайнери

Вперше за 50 років існування на інженерно-технологічному факультеті в Центрі технічної підготовки навчально-науково-виробничого підрозділу кафедри машиновикористання і виробничого навчання Полтавської державної аграрної академії проводяться навчання трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва категорії В1 (сільськогосподарські зернозбиральні комбайни).

Свій досвід роботи на ланах Полтавщини передають досвідчені комбайнери. Теоретичне навчання майбутніх комбайнерів проводяться науково-педагогічними співробітниками академії в лабораторіях кафедри. В розпорядженні слухачів демонстраційні макети комбайнів та наочно-літературні посібники для вивчення їх конструкції, системи технічного обслуговування, експлуатації, роботи комплексу машин у механізованих ланках.

 
Підгрупа слухачів на практичному занятті

У відповідності до навчальної програми, індивідуальне водіння проводяться на навчальному полігоні кафедри. Хоча комбайн і старенький, але його керування дає можливість слухачам набути навички водіння зернозбиральних комбайнів.

 


В грудні місяці перша група слухачів здасть випускні іспити, що дозволить отримати разом з дипломом про вищу освіту додаткову робочу кваліфікацію – особливо необхідну в роботі на підприємствах так і в особистих та фермерських господарствах.

 

Кафедра машиновикористання і виробничого навчання