Всеукраїнська конференція Agro BASF

3 лютого 2016 року Полтавська державна аграрна академія приймала гостей з різних куточків України в рамках Всеукраїнської конференції виробників і споживачів аграрної продукції. Захід мав красномовну назву: «Мистецтво інноваційних рішень». Його відкрила та привітала учасників і гостей ректор академії Валентина Іванівна Аранчій. Далі слово взяв генеральний директор BASF.

Ініціатором з’їзду було міністерство інформаційних рішень Agro BASF з нагоди 150-річчя з дня заснування. BASF SE (Societas Europaea) — німецький хімічний концерн зі штаб-квартирою у Людвіґсгафені (Рейнланд-Пфальц). BASF є найбільшою у світі компанією хімічного спрямування; концерн виробляє широкий спектр продуктів: пластик, фарбу, косметику, ветеринарні та харчові добавки, технічні та будівельні хімікати, в тому числі продукти для лакофарбової, текстильної, шкіряної та нафтопереробної промисловості, засоби агрохімічного захисту рослин тощо.

Назва концерну походить від його першої назви Badische Anilin- und Soda-Fabrik, тобто «Баденська анілінова та содова фабрика». З роками продукція компанії неодноразово розширювалася та змінювалася, тому залишили тільки абревіатуру, яка нині є зареєстрованою торговою маркою.

Представництво BASF SE в Україні було відкрите в 1992 році в Києві й стало однією з перших місій великих західних концернів у нашій країні. На поточний момент регіональні представники компанії працюють в усіх обласних центрах країни.

З 2007 року вся діяльність BASF SE в Україні ведеться через БАСФ ТОВ. Кількість співробітників, працюючих в Україні на теперішній час сягає понад 130 осіб.

Полтава стала третьою, хто приймав конференцію, після Києва та Тернополя. Наступний на черзі – Дніпропетровськ.

Академія вкрай відповідально підійшла до організації заходу: учасники мали змогу насолоджуватися незліченною кількістю смаколиків та запашною кавою, обслуговуючий персонал офіціантів та реєстраторів був ввічливим та всміхненим. Для комфорту гостей були встановлені потужні обігрівачі, а верхній одяг вони могли здати до гардеробу, який було легко знайти по вказівникам. У приміщенні панувала атмосфера невимушеного щирого спілкування та гарного настрою. В холі були встановлені тематичні фотозони, а професійний фотограф міг зробити кожному бажаючому фото на згадку. Також цю знаменну подію фільмували кілька каналів місцевого телебачення.

На заході були присутні представники багатьох міст України, які представляли свої компанії, що працюють у сфері охорони праці (особисті засоби захисту) та охорони сільськогосподарських культур. Серед них: Київ, Харків, Полтава, Суми, Луганськ. Прес-центру академії вдалося поспілкуватися з представниками компаній та організаторами заходу, серед яких Кучеров Сергій Вікторович, керівник зі збуту в Київській, Житомирській та Вінницькій областях.

Учасники конференції були розділені на 4 групи, кожна з яких мала персональний колір бейджу, що відповідав тематиці їх особистої конференції. Це були червоний, синій, зелений та помаранчевий кольори. Кожний колір відповідав за особистий слоган, це – «досвід», «прагнення», «знання» та  «команда». «Червона» група першою відправилась на конференцію щодо зернових культур. Далі попрямувала «синя» група на конференцію за тематикою – рапс. Наступною за модератором слідувала «зелена» група на бізнес форум «Соняшник». І замикала четвірку «помаранчева» група, що прямувала на конференцію «Соя».

Кожен учасник конференції отримав сьогодні неоціненний досвід, нові знання та дізнався про нові відкриття у сфері, що є його пристрастю та роботою всього життя.

Вікторія Жукова