Як наші студенти у Польщі вчаться

Аграрна академія здавна славиться потужними міжнародними зв'язками і наші студенти вміло цим користуються. Цього разу мова піде про студентку 3-го курсу факультету економіки та менеджменту, напряму підготовки "Менеджмент" Олександру Забєліну, яка зараз знаходиться на навчанні у Кошалінському політехнічному університеті.

Дякуючи новітнім технологіям та популярності соціальних мереж поцікавилися у Олександри, як проходить її навчання, як потрапила у Польщу та які враження.
Привіт Саша, розкажи, будь-ласка, як ти потрапила на навчання у Польщу?
Ця подорож розпочалась із того, що мене запросили взяти участь у програмі, яка називається «Польський ЕРАЗМУС для України». Нічого не знаючи про це, я вирішила просто заповнити анкету та подати заявку. Зібравши всі необхідні документи ми зробили перший крок до Польщі.
Чи важко було виграти путівку до Європейського ВНЗ?
Отримавши лист з Міністерства освіти і науки України, де йшлось про те, що я проходжу у наступний етап даного конкурсу та маю пройти співбесіду у місті Київ, що було не дуже важко.
А що було далі?
Далі, ми отримали листи-запрошення до наших університетів. І тут розпочались збори до подорожі. У соціальній мережі познайомилась із тими, хто потрапив до Кошалінської політехніки, одразу почали планувати нашу подорож до Кошаліну. Доречі, Кошалін - місто-побратим Полтави!
Розкажи, будь-ласка, якою ж була дорога до Польщі?
Зустрілись ми з іншими учасниками програми у неймовірно привабливому українському місті - Львові, де мали час познайомитись ще ближче, адже до автобусу до Варшави чекали ще 8 годин. Подорож була не дуже яскравою, приїхали близько 5ї години ранку, нічого цікавого не побачили, у пам’яті залишилось лише те, що ніхто з нас не знав польської, а англійська не користується популярністю на території Польщі, тому почали шукати тих, хто розуміє українську:)
Які враження у Вас викликало нове місто?
В нас було декілька днів на те, щоб освоїтись, містечко нам одразу ж сподобалось. Заняття з польської мови викладаються для нас чотирьох (хто приїхав з України), різні викладачі, з якими не тільки цікаво вивчати нову для нас мову, а й просто спілкуватись.
А як Вас зустріли студенти?
З боку студентів ми маємо шалену підтримку, мали зустріч на першому тижні у Кошаліні зі студентською радою університету та усіх студентів з програми ЕРАЗМУС, які приїхали з різних куточків світу. Було весело розмовляти польсько-англійсько-німецькою мовами.
Що хочеш передати рідній академії та своїм одногрупникам?
Навчання – цікава річ, тож маючи час між парами не забуваю вчитись у рідній академії! За всіма скучаю, набуваю нового досвіду, яким обов'язково поділюся, коли приїду).
Якщо хтось потребує допомоги або має до мене запитання – завжди допоможу та розповім максимум інформації!
Щиро вдячна усім, хто допомагав мені протягом цього часу, особливо дякую декану факультету Олександру Анатолійовичу та керівнику Польського центру Олені Миколаївні за надану мені підтримку!
Дякую, Саша, успіхів Тобі, чекаємо з перемогами!

 

 

Діяльність: