Засідання робочої групи з розробки стандартів вищої освіти спеціальностей 201 "Агрономія" і 203 "Садівництво та виноградарство"

В ПДАА відбулося засідання робочої групи з розробки стандартів вищої освіти спеціальностей 201 "Агрономія" і 203 "Садівництво та виноградарство".

23-24 червня в ПДАА під керівництвом голови підкомісії спеціальності 201 "Агрономія" професора В.В. Гамаюнової пройшло засідання групи з розробки стандартів вищої освіти зі спеціальностей 201 "Агрономія" та  203 "Садівництво та виноградарство". В роботі взяли участь:, декан агрономічного факультету Херсонського ДАУ І.М. Мринський, декан факультету агротехнологій та екології Таврійського ДАТУ І.Є. Іванова, декан агрономічного факультету Харківського НАУ ім. В.В. Докучаєва О.В. Романов, декан агрономічного факультету Дніпропетровського ДАЕУ О.О. Мицик, завідувач кабінету методичного супроводу природничо-екологічної підготовки та агрономії ДУ "НМЦ "Агроосвіта" МОН України Л.В. Малинка та декан факультету агротехнологій та екології ПДАА М.М. Маренич.

В ході роботи було розроблено кінцеву редакцію стандартів вищої освіти спеціальностей 201 "Агрономія" і 203 "Садівництво та виноградарство" першого та другого рівнів вищої освіти. Гості також ознайомилися з освітнім процесом, науковою роботою академії, зокрема навчально-виробничого відділу селекції та кафедр факультету, дослідного поля. Гострими питаннями для обговорення стали аспекти підвищення рівня якості аграрної освіти та подальшого його наближення до світових стандартів.