Здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ознайомилися з діяльністю Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області

Під час проходження навчальної практики «Втуп до фаху» в межах теми «Досвід роботи організацій публічної сфери» здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» мали можливість детально ознайомитися з діяльністю Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

03 липня 2017 року в Регіональному центрі з надання БВПД у Полтавській області студенти були учасниками Дня відкритих дверей, що проходив у рамках Програми правової освіти населення Полтавської області та пошуку нових, ефективних форм комунікації з населенням.
З вітальним словом до студентів Полтавської державної аграрної академії звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, к. н. держ. упр.
Олександр Черчатий. «Система безоплатної правової допомоги є досить новою державною інституцією європейського зразка, яка має свої цінності та дотримується їх у повсякденній діяльності, роботі з клієнтами, партнерами. Крім того, діяльність системи є однією із найвдаліших соціальних програм Уряду, яка направлена на розширення доступу громадян до правової допомоги, інформування громадян про їх права та алгоритми їх захисту на практиці» – зазначив Олександр Черчатий.

Під час презентації діяльності системи безоплатної правової допомоги в регіоні, перший заступник директора Регіонального центру, д. н. держ. упр., проф. Микола Лахижа розповів про структуру системи, повноваження та завдання Регіонального і місцевих центрів, основні здобутки та перспективи у подальшій роботі. Окремо перший заступник директора зупинився на правопросвітницькій роботі та зазначив її важливість для розуміння громадянами їх прав.
Студенти ознайомилися з матеріалами презентації «Актуальні питання розвитку правової спроможності розвитку територіальних громад на Полтавщині».


Про те, як громадяни можуть звернутися за консультацією до місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, розповіла студентам директор Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Людмила Бубир.

Здобувачі вищої освіти мали можливість отримати відповіді на свої питання. Так, їх найбільше цікавили питання щодо процедури звернення до фахівців системи, які категорії громадян мають право на представлення їх інтересів у суді тощо.
Зустріч здобувачів вищої освіти закінчилася екскурсію по приміщеннях Регіонального та Другого полтавського місцевого центрів з надання БВПД.