4.03.2020 лабораторне заняття вивчення теми тему «Переробка тваринних жирів. Виробництво вершкового масла»

Науково-педагогічні працівники факультету ТВППТ, з метою оновлення змісту освітніх компонентів ОП Харчові технології, використовують сучасні практики у відповідній галузі, які потім успішно впроваджують в освітній процес. Сучасні практики та наукові досягнення, що слід використовувати у навчання визначаються колективним рішенням викладачів, що знаходять підтримку на засіданнях кафедри харчових технологій.

В другому навчальному семестрі 4.03.2020 року здобувачі вищої освіти 1-го курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології» опановували тему «Переробка тваринних жирів. Виробництво вершкового масла» з навчальної дисципліни «Технологія жирів та жирозамінників» (викладач доц., к.біол.н., Чижанська Н.В.).

В лабораторних умовах, під час проведення заняття, вивчалися органолептичні методи визначення показників свіжості різних тваринних жирів.

Протягом другої академічної години студенти порівнювали якісні показники солодко вершкового масла різних виробників та визначали в ньому масову частку вологи.

Заняття з даної дисципліни завжди проходять в дружніх та толерантних відносинах, з великим інтересом до запланованих тем.