Міжнародна конференція для фахівців молокопереробних підприємств України

6-7 лютого 2020 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, обладнання, інгредієнти, новини законодавчої і нормативної бази, проблеми якості»

Місце проведення: м. Київ, Пуща Водиця, вул. Юнкерова, 47, пансіонат «Преміум»

Цільовою аудиторією Міжнародної конференції, організованої кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ Полтавської державної аграрної академії, були фахівці молокопереробних підприємств України таких, як ПП «Рось» Філія «Охтирський сиркомбінат», Філія «Сумський молочний завод», ТОВ «Мілкіленд Н.В.», Філія «Сумський молочний завод», ТОВ «Крамагросвіт», ТДВ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Українсько-Болгар-ське багатопрофільне промислово-економічне спільне підприємство «НАК», ПрАТ «Комбінат «Придніпровський», ПрАТ «Обухівський молокозавод», ПрАТ «Племзавод «Степной», ТОВ «Хмільницький завод СЗМ«Молочний Візит», ТОВ «Грандмолпродукт», ПрАТ «Кременчуцький міськмолокозавод», ТОВ «Лубенський молочний завод».

Міжнародна конференція пройшла за активної участі і підтримки ДП «Укрметртестстандарт», науковців Інституту продовольчих ресурсів НАН України, Державного науково-дослідного Інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної медицини, а також представників зарубіжних і вітчизняних компаній: «Tewes-Bis» Sp.z.o.o. (Польша), Food Processing Technology Department PPHU «A-Lima-Bis» Sp.z.o.o. (Польша), «МЕGА» (Білорусія), ТОВ «Мілксервіс», ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Пролайт Аутомейшн», ПП «Текстра Віта», ДП «Торговий Дім «Пальміра», ТОВ «Компанія Біо Ресурси», ТОВ «Інвестлаб», ТОВ «Біотрейс», ТОВ «Дубнотех».

Під час конференції було розглянуто ряд важливих питань, в тім числі:

- Реформування національної системи стандартизації. Закон України «Про стандартизацію»

- Маркування: Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

- «Виробничі лінії «TEWES BIS»

- Мембранні технології – більше можливостей для переробки молока і молочної сировини

- Використання електродіалізу у сучасних технологіях глибокої переробки молочної сироватки

- Сучасні технології і обладнання для підвищення ефективності виробництва сирів

- Традиційні та інноваційні інгредієнти для  виробництва сирів

- Розробка вітчизняних заквашувальних препаратів і особливості їх використання у виробництві кисловершкового масла та спредів

- Організація виробничого мікробіологічного контролю на підприємстві

- Ефективна система управління у випробувальній лабораторії та шляхи її вдосконалення

- Інноваційні інструменти для експертизи молока та молочної продукції.

В результаті підведення підсумків конференції обговорено актуальні проблеми і завдання, які необхідно вирішити за для розвитку молочної промисловості України.

 

Г.М. Ножечкіна-Єрошенко, координатор конференції, к.т.н., професор кафедри харчових технологій