Новини факультету

Зустріч студентів з представниками поліції в рамках виховної роботи

Зустріч викладачів з учнями шкіл в рамках профорієнтаційної роботи

Захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів денної і заочної форм навчання за ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

02 грудня 2020 року відбулося чергове онлайн-засідання вченої ради факультету "Технології виробництва та переробки продукції тваринництва", що було проведене на платформі Zoom.

ПАТЕНТУВАННЯ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ  ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ПРАКТИЧНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

29-30 жовтня 2020 року на базі кафедри технологій дрібного тваринництва факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету була проведена V Всеукраїнська  науково-практична Інтернет–конференція під назвою «Актуальні питання технології продукції тваринництва» призначена для студентів, молодих вчених та науковців. Для публікації у збірнику конференції було подано 35 статей

Зустріч з стейкхолдером Віктором Кордубаном

ПОЄДНАННЯ НАУКИ,  НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ПРАКТИЧНОЇ  ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

15 вересня 2020 року. Першокурсники Харчових технологій, знайомство з куратором.

11 березня 2020 року відбулася зустріч гарантів освітніх програм ПДАА зі спеціальності 204 ТВППТ зі стейкхолдерами – науковцями Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН України.

11 березня 2020 року на факультеті ТВППТ ПДАА відбулася Міжвузівська науково-практична конференція «Інноваційні методи біотехнології відтворення сільськогосподарських тварин», присвячена 80-річчю академіка Віктора Федоровича Коваленка.

4 березня 2020 року відбулася робоча зустріч НПП кафедри дрібного тваринництва ПДАА зі стейкхолдером

4 березня 2020 року на базі Народного музею Полтавської державної аграрної академії пройшла презентація «Роль жінки в освіті та науці», в якій прийняли участь студенти 1 курсу факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва спеціальностей 204 ТВППТ та 181 харчові технології

4 березня 2020 року у Полтавській державній аграрній академії пройшло навчання для спеціалістів галузі тваринництва Полтавщини.

2 березня 2020 року доцент Кодак Тетяна відвідала школи м. Пирятина з профорієнтаційної роботи

28 лютого 2020 року представниця стейкхолдеру агрохолдинг «Inter Edinstvo Holding», спеціаліст з внутрішніх комунікацій Руслана Бережна, провела майстер-клас з написання резюме задля працевлаштування для здобувачів вищої освіти СВО Бакалавр за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

27 лютого відбулося секційне засідання Факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва ПДАА науково-методичної конференції «ВИЩА ОСВІТА: ПРОБЛЕМИ І ШЛЯХИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ» на якій було обговорено ряд нагальних питань сучасної освіти.

Співпраця з ТОВ АПК «Докучаєвські Чорноземи» з метою налагодження зв’язків навчального процесу з виробництвом для  ЗВО  спеціальності 181  Харчові технології (25 лютого лекція)

Секційне засідання факультету ТВППТ з нагоди Науково-методичної конференції

Наукове співробітництво кафедри технологій дрібного тваринництва

Профорієнтаційна робота

Виїзне заняття в умовах ТОВ "Диканський комбікормовий завод"

Профорієнтаційна робота 

Зустріч ЗВО 2 курсу та 1 стн факультету ТВППТ із начконом Дібрівського кінного заводу №62 Лабунцем Аркадієм Степановичем.

Співпраця викладачів ФТВППТ з ТОВ «Агрофірма «Петрівське» Полтавської області.

В гостях у агрофірми «Пісчанська»

Нарада з питань розвитку молочного скотарства Полтавщини та урочисте відкриття сучасного тваринницького комплексу та доїльної зали, збудованої за новітньою технологією та європейським зразком.

Профорієнтаційна робота із студентами-випускниками Хомутецького ветеринарно-технологічного коледжу ПДАА.

Міжнародна студентська олімпіада «AgroTechnologist 2019» в KAUNO KOLEGIJA University of Applied Sciences (Литва, м. Каунас)

Співробітники факультету на ХХ з’їзді Українського фізіологічного товариства з міжнародною участю, присвячений 95-річчю від дня народження академіка П.Г. Костюка

В день науки майстер-клас від науковців щодо якості свинини

Участь студентів факультету ТВППТ у всеукраїнській олімпіаді м. Киїів.

Секційне засідання науково-практичної конференції викладачів факультету Технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Відкрите заняття в умовах маслозаводу Білоцерківської агропромислової групи

День відкритих дверей у Березоворудському коледжі ПДАА

День кар'єри з ЄС у Полтаві

Зустріч викладачів та здобувачів факультету ТВППТ з делегацією із Шведського інституту аграрних наук (Уппсала)

Екскурсія до Диканського комбікормового заводу Агрохолдингу «Inter Edinstvo Holding»

Зустріч здобувачів вищої освіти з фахівцями холдингу інтер-єдність

До нас завітали колеги та майбутні студенти з Хорольського коледжу

День пам'яті Тараса Григоровича Шевченка

Профорієнтаційна робота викладачів факультету ТВППТ

"Хто зверху?"

14-15 вересня 2020 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему «Сучасні технології і обладнання для виробництва молочної продукції»

6-7 лютого 2020 року було проведено Міжнародну конференцію на тему «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, обладнання, інгредієнти, новини законодавчої і нормативної бази, проблеми якості»

5-6 грудня 2019 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання розвитку сироробства і маслоробства: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості»

12-13 вересня 2019 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Сучасні технології і обладнання для виробництва молочної продукції»

7-8 лютого 2019 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості»

6-7 грудня 2018 року для фахівців молочної промисловості України на базі Полтавської державної аграрної академії було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Молочні та молоковмісні продукти: сучасні технології, інгредієнти, обладнання, нормативна база, проблеми якості».

5-6 вересня 2018 року кафедрою технології переробки продукції тваринництва факультету ТВППТ було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні технології і обладнання для виробництва сиру і переробки сироватки»

22-23 лютого 2018 року кафедрою технології переробки продукції тваринництва факультету ТВППТ було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання виробництва молочної продукції: новітні технології, обладнання, новини законодавства, нормативна база, проблеми якості»

30 листопада - 1 грудня 2017 року на базі Полтавської державної аграрної академії для фахівців молочної промисловості України було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні технології і обладнання для виробництва сиру і переробки сироватки»

16-17 лютого 2017 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії у м. Києві було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Виробництво молочної продукції: новітні технології, обладнання, новини законодавства, нормативна база, проблеми якості та безпечності»

Студетський склад ради факультету ТВППТ привітав декана та його заступників з початком другого семестру 2019-2020 навчального року

 

Профорієнтаційна робота кафедри Харчових технологій

В рамках профорієнтаційної роботи 29 листопада кафедра харчових технологій гостинно приймала студентів Лохвицького механіко–технологічного коледжу. В програмі ознайомлення зі спеціальністю студентам коледжу організована екскурсія по території Полтавської державної аграрної академії, та до виробничих приміщень Ковбасного цеху і Пивоварні ТМ «Vivat Провінція». Присутні студенти ознайомилися з мальовничою територією ПДАА, музеєм гирьових фігур, матеріально-технічною базою кафедри, зустрілися з деканом факультету Поліщуком А.А., заступником декана факультету Слинько В.Г. та викладачами. За філіжанкою чаю здобувачі мали нагоду поспілкуватися з проректором з міжнародних зв’язків Горб О.О., який детально розповів студентам про перспективи навчання в Полтавській державній аграрній академії та можливості паралельного отримання іноземного диплому.

Cвяткування дня робітника сільського господарства

На базі академії створена кафедра Харчових технологій. До дня працівника сільського господарства викладачі кафедри підготували святковий стіл-дегустацію. На столі були присутні молочні та м'ясні вироби, які студенти навчаються виготовляти згідно класичних технологій переробних підприємств. Порадували відвідувачів смачні кисломолочні продукти: йогурт ніжний  та кефір СюрприЗ (1% та 2,5 %), маслянка та вершки, сир адигейський, та смачне солодковершкове масло (82%). М'ясні продукти: паштет печінковий, ковбаса українська жарена, підчеревина запечена, качки Мускусні (копчено-варені).

Біотехнологія в різних галузях народного господарства

16 жовтня 2018 року  на кафедрі розведення і генетики сільськогосподарських тварин Полтавської ДАА відбувся семінар на тему:  «Біотехнологія в різних галузях народного господарства», в якому прийняли участь зав. лабораторії  банку генетичних ресурсів Інституту розведення і генетики тварин, Сидоренко О.В., завідувача лабораторії розведення і селекції Інституту свинарства та АПВ Гришина Л.П., науково-педагогічні працівники академії та здобувачі вищої освіти третього курсу факультету Технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Науковцями були висвітлені результати їх досліджень з генетичної інженерії в Україні та Китаю, можливості сучасної біотехнології при одержані тварин з бажаними ознаками, а також виробництві продуктів харчування, тим більше що семінар відбувся в  Міжнародний день продовольства. Зацікавленість у студентів викликала можливість проходження практики в Китаї, як це роблять в НУБіП, а також наукових установах системи НААН. Викладачі академії мали змогу почерпнути щось нове з доповідей колег з наукових установ, обмінятися думками та враженнями.

Спілкування в колі науковців

Доповідь завідувача лабораторії  банку генетичних ресурсів Інституту розведення і генетики тварин НААН Сидоренко О.В. про спільні дослідження з генетичної інженерії науковців України та КНР

Стажування викладачів у СТОВ Воскобійники

Загальновизнаною є думка про те, що якість здобувачів вищої освіти агропромислового спрямування залежить від професіоналізму викладачів. Для того, щоб бути обізнаним з новими технологіями в сільському господарстві, або перебувати в тренді, група викладачів факультетів в складі делегації НПП ПДАА відвідала  одне з кращих сільськогосподарських товариств в області СТОВ «Воскобійники».
Генеральний директор даного підприємства Капленко Валерій Ілліч та фахівці по тваринництву, агрономії, механізації, економіці й ветеринарії ознайомили із сучасними технологічними рішеннями в тваринництві та рослинництві.

Про успіхи рослинників розповідає директор СТОВ Воскобійники Капленко В.І.

Прогресивна техніка у рослинництві СТОВ Воскобійники

Ознайомлення із сучасним виробництвом комбікормів

В цеху вирощування молодняка ВРХ

В доїльному залі

Обмін враженнями від доїльного залу

На відпочинку

Навчальна практика здобувачів вищої освіти

Відвідування виставки Агро-2018

Агро 2018 - спілкування з представниками норвезької компанії по відтворенню худоби

Оцінка тварин на виставці Агро-2018

Навчальна практика здобувачів вищої освіти в ДП ДГ "ім. Декабристів"

Майбутні технологи вивчають сучасні умови розведення айрширської породи

Молоко не можливе без оцінки та добору корів зя рядом ознак

На молочному комплексі ТОВ Гоголево АФ ім. Довженка

Здобувачі вищої освіти на навчальній практиці в Інституті розведення і генетики тварин НААН

Здобувачі 2 курсу в Національному банку генетичних ресурсів тварин Інституту розведення і генетики тварин НААН

 

Науково-методична конференція викладачів і аспірантів «Гармонізація взаємодії закладів вищої освіти з ринком праці»

21-22 лютого відбулась 49 науково-методична конференції викладачів і аспірантів на тему «Гармонізація взаємодії закладів вищої освіти з ринком праці». Під час секційного засідання науково-педагогічні працівники факультету Технології виробництва і переробки продукції тваринництва обговорювали напрями удосконалення системи підготовки технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва у відповідності до потреб ринку праці та проблеми адаптації випускників вищих навчальних закладів до професійної діяльності. За підсумками роботи науково-методичної конференції підготовлений збірник тез. Дякуємо всім учасникам науково-методичної конференції і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

 

"ХТО ЗВЕРХУ?"

28.11.2017 року студентська рада факультету ТВППТ провела цікаву гру «Хто зверху?» де дві команди дівчата проти хлопців змагалися між собою.

За результатом гри перемогла команда хлопців.

Акція "Скажи НІ курінню"

Нещодавно студентська рада факультету "Технології виробництва та переробки продукції тваринництва" провела акцію "Скажи НІ курінню", яка була направлена на боротьбу з шкідливою і поширеною серед молоді звичкою – тютюнопалінням. У даний момент ця проблема стала справді актуальною, адже за останні роки в Україні зросла поширеність тютюнопаління серед юнаків та дівчат. Під час акції волонтери обмінювали цукерки на цигарки та інформували курців про шкідливість тютюну і наслідки паління.

Вечір першокурсника

Відбулося дуже важливе свято для нашого першого курсу: «Вечір першокурсника». Дякуємо всим хто приймав участь у цьому чудовому концерті! Так, ми з гордістю можемо сказати, що на нашому факультеті "Технології виробництва та переробки продукції тваринництва" є такі талановиті студенти. Атже студентські роки це найпрекрасніші роки нашого життя, тому давайте їх наповнювати новими емоціями та враженнями!

Круглий стіл «Основні результати та перспективи розвитку фундаментальних і прикладних досліджень у галузі свинарства в Україні»

     На факультеті «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» 18 травня був проведений круглий стіл «Основні результати та перспективи розвитку фундаментальних і прикладних досліджень у галузі свинарства в Україні». В обговоренні взяли участь викладачі факультету «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва». Учасники круглого столу в конструктивній бесіді обговорили перспективи і напрямки розвитку фундаментальних досліджень у галузі свинарства. Найбільш жваву дискусію викликали питання впровадження інноваційних технологій у виробництво, конкурентоспроможності вітчизняних наукових розробок і захисту інтелектуальної власності.

Учасники круглого столу «Основні результати та перспективи розвитку фундаментальних і прикладних досліджень у галузі свинарства в Україні»

Завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва, Шостя А.М. інформує учасників круглого столу із напрямками розвитку фундаментальних досліджень у галузі свинарства в Україні

Про дистанційну форму навчання на факультеті ТВППТ

    Згідно графіку навчального процесу на факультеті Технології виробництва та переробки продукції тваринництва  вивчення окремих дисциплін у здобувачів вищої освіти за період з 23 січня по 17 лютого поточного року здійснювалося у формі дистанційної освіти й передбачало ознайомлення з контентом лекцій, завданнями для самостійної роботи та планами практичних занять чи завданнями для лабораторних робіт.  Оцінювання самостійно вивченого під час дистанційного навчання матеріалу з відповідних дисциплін здійснюється у формі усного опитування здобувачів вищої освіти.  

     На кафедрі розведення і генетики сільськогосподарських тварин оцінювання рівня знань студентів набутих під час дистанційного опрацювання матеріалу за дисциплінами «Розведення сільськогосподарських тварин», «Генетики з біометрією» та «Технологія відтворення тварин» здійснено комісією з викладачів кафедри на чолі із деканом факультету ТВППТ під час лекцій. Як показав аналіз рівня знань з вказаних дисциплін, необхідно більш вимогливо відноситися викладачам і здобувачам вищої освіти до даного виду навчання, ураховуючи що самостійна робота – це основа професіоналізму та якості сучасного компетентного фахівця у галузі виробництва та переробки продукції тваринництва.

Робота кафедральноi комiсii на чолi з деканом факультету ТВППТ Полiшуком А.А. по перевiрцi набутих знань по дистанцiйнiй формi навчання

Оцiнювання рiвня знань набутих в процесi дистанцiйного навчання за дисциплiнами кафедри розведення i генетики с.-г тварин