ПОЄДНАННЯ НАУКИ, НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Студентам спеціальності 181 Харчові технології вдається вдало поєднувати навчання, наукові дослідження та практичний досвід. Так студентка групи ХТ – 41 Смірнова  Дар’я  майже вже рік поспіль працює у Співтоваристві виробників і споживачів бобових України. Виконує наукові дослідження на  тему «Удосконалення технології виробництва напівфабрикатів на основі бобових культур», які мають практичне впровадження  на підприємствах харчової промисловості за замовленням Співтовариства виробників і споживачів бобових України.

25 вересня 2020 року студентка разом зі своїм  науковим керівником доц. кафедри Харчових технологій ПДАА  Будник Н.В.  прийняла участь у 5 Міжнародній ювілейній  конференції по бобовим «ЕРА після СОYID- 19». 

У конференції  взяли участь провідні підприємства та об’єднання з виробництва та переробки бобових культур  України, Китаю, Індії, Австралії, Туреччини та ін., науковці ЗВО, зокрема НУХТ. Свої  нові розробки продемонструвала Турецька компанія Akyrek, одна з провідних фірм на світовому ринку виробників  обладнання для обробки, очищення, калібрування та переробки зерна і бобових культур. В ході роботи конференції  в режимі онлайн було продемонстровано ряд цікавих доповідей, серед яких особливо пізнавальним та  змістовним був виступ президента Cвітової асоціації бобових Cindy Brown, вона розповідала про харчові потреби нового покоління  Y і Z та  місце бобових у раціоні майбутніх поколінь.

Доповідь Смірнової Д. стала продовженням дискусійної теми, адже  результатом її досліджень є розроблення рецептури котлет та шніцелів на основі  гороху та  червоної  і зеленої  сочевиці.  Вдалим поєднанням компонентів студентці вдалося повністю замінити класичну м’ясну сировину на бобові, що саме й ставилось за мету.


Конференція проходила з дотриманням всіх епідеміологічних заходів у досить затишній та дружній атмосфері, була інформативною та пізнавальною.