На факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва здійснюється підготовка фахівців
за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
спеціальності 204 «ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА» галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство»
Підготовка здійснюється за денною та заочною формами навчання.
Навчання за ступенями вищої освіти:
«Бакалавр» – термін навчання 4 роки
«Магістр» – термін навчання 1,5 року
Ліцензійний обсяг на першому (бакалаврському) рівні 185 осіб, на другому (магістерському) – 180 осіб.
Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» отримують освітню кваліфікацію «Бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва», який повністю підготовлений до виконання функціональних професійних, організаційних обов'язків в сфері виробництва продукції тваринництва та її переробки.
Випускники із освітнім ступенем «Бакалавр» можуть займати посади:
- технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва,
- фахівець з бджільництва,
- фахівець із звірівництва,
- лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу,
- фахівець з організації та ведення фермерського господарства,
- технолог з виробництва молочних продуктів,
- технолог з виробництва м'ясних продуктів
- та інші фахівці в галузі харчової та переробної промисловості.
Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» отримують освітню кваліфікацію «Магістр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва» та мають розширену професійну, наукову і педагогічну підготовку, що дає можливість здійснювати науково-виробничу, проектну, організаційну та управлінську діяльність в сфері як виробництва, так і переробки продукції тваринництва.
Випускники, що демонструють високий рівень наукової діяльності мають можливість продовжити своє навчання в аспірантурі.
Випускники із освітнім ступенем «Магістр» можуть займати посади:
- технолог-дослідник з виробництва та переробки продукції тваринництва,
- головний технолог, начальники (інші керівники) та майстри виробничих підрозділів у сільському та водному господарствах, у риборозведенні, рибальстві та природно-заповідній справі,
- директор відділення,
- керівник структурного підрозділу – головний спеціаліст,
- молодший науковий співробітник,
- науковий співробітник,
- асистент, викладач закладу вищої освіти,
- завідувач лабораторії.
Випускники можуть працювати в таких установах:
- комплекси з виробництва молока і яловичини,
- комплекси з виробництва продукції свинарства,
- птахофабрики,
- підприємства по виробництву продукції рибництва і аквакультури,
- підприємства по виробництву продукції козівництва і вівчарства,
- підприємства по виробництву продукції кролівництва і звірівництва,
- підприємства по виробництву продукції бджільництва,
- молокопереробні підприємства,
- м’ясопереробні підприємства,
- комбікормові заводи,
- профільні наукові установи та навчальні заклади (випускники із освітнім ступенем «Магістр») та ін.
Студенти під час проходження виробничої практики:
- на молокопереробному підприємстві
- мясопереробному підприємстві
- на птахофабриці