Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза

Найталановитіші абітурієнти стануть нашими студентами і протягом шести років разом із обов’язковими фаховими дисциплінами вивчатимуть:
• сучасні тенденції та актуальні проблеми гарантування безпечності та якості харчових
продуктів;
• міжнародні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів;
• гігієну харчових продуктів і кормів;
• методи дослідження санітарного стану харчових продуктів і кормів ;
• контроль безпечності та якості м’яса, молока, яєць, риби, меду тощо «від лану до  столу»;
   • санітарні заходи та окремі показники якості харчових продуктів;
  • порядок інспектування та офіційного аудиту потужностей з виробництва, переробки та обігу харчових продуктів і кормів;  • аналіз ризиків у харчовому ланцюзі тощо. 

Навчальні лабораторії і аудиторії забезпечено сучасною технікою та обладнанням, комп’ютерними класами та  бібліотекою.
На кафедрах працюють студентські наукові гуртки, які дають змогу більш поглиблено опановувати фахові дисципліни які опановують методи лабораторних досліджень, що необхідні для ветеринарно-санітарного та санітарно-гігієнічного контролю надходження і забою тварин, переробку, зберігання, транспортування та реалізації продукції тваринного та рослинного походження і напівфабрикатів.

Навчально-клінічна практика студентів буде проходити на базі провідних підприємств з виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів як в Україні, так і в країнах Євросоюзу. Здобувачі вищої освіти  мають можливість проходити практику - отримати водійські права та звання молодшого лейтенанта після проходження військової підготовки!

Після завершення навчання фахівці одержують диплом магістра з безпечності та якості  харчових продуктів та можуть працювати у: лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків; супермаркетах; м’ясокомбінатах; молокозаводах; рибокомбінатах; холодокомбінатах; пунктах державного контролю на кордоні і транспорті; збройних силах України; підрозділах ветеринарної медицини (Держпродспоживслужби) в районах і областях України  установах системи державної та приватної ветеринарної медицини, які здійснюють ветеринарно-санітарний та санітарно-гігієнічний контроль надходження і забою тварин, переробку, зберігання, транспортування та реалізації продукції тваринного та рослинного походження та  напівфабрикатів.

Перелік сертифікатів, які подають вступники до факультету ветеринарної медицини, спеціальності «Ветеринарна   гігієна, санітарія і експертиза»:
• українська мова та література,
• біологія,
• хімія або математика.

ЛАСКАВО ПРОСИМО ВАС В НАШУ ДРУЖНЮ РОДИНУ!

Наша адреса: 36003, м. Полтава, вул. Сковороди, 1/3

E-mail: priyom@pdaa.edu.uahttps://www.pdaa.edu.ua

Довідки за телефонами: (0532) 60-73-94 – приймальна комісія:

(0532) 56-96-08 – факультет ветеринарної медицини