Всеукраїнський семінар для фахівців молокопереробних підприємств України

16-17 лютого 2017 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії у м. Києві було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Виробництво молочної продукції: новітні технології, обладнання, новини законодавства, нормативна база, проблеми якості та безпечності».

 

Цільовою аудиторією заходу, організованого кафедрою технології переробки продукції тваринництва Полтавської державної аграрної академії, були директори та заступники директорів з виробництва, заступники директорів з якості, начальники виробничих лабораторій і технологи молокопереробних підприємств України, таких як ПрАТ «Новомиколаївський молокозавод», ТОВ «Лубенський молочний завод», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «Буринський завод сухого молока», ПАТ «УкрпродуктГруп», ВКФ «Агромарін», ТОВ «С-Транс», ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод», ТОВ «Лосинівський маслосирзавод» та інші.

Всеукраїнський семінар пройшов за активної участі і підтримки Департаменту продовольства Міністерства АПК України, Держпродспоживслужби України, ДП «УкрНДНЦ», ДП «Укрметртестстандарт», ДП «Науковий центр превентативної токсикології, харчової і хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя МОЗ України», Науково-дослідного Інститутуту лабораторної діагностики і ветеринарно-санітарної експертизи.

У роботі семінару приймали активну участь викладачі Національного університету харчових технологій і Вінницького національного аграрного університету, а також представники компаній ТОВ «МЕГА-Україна», ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Фудреформ», ТОВ «Інвестлаб», ТОВ «Хімлаборреактив», ПП «Слав-Партнер» та інші.

Під час семінару були розглянуті питання, що стосуються державного контролю і нагляду; новини законодавчої та нормативної бази щодо виробництва молочної продукції; актуальні питання щодо впровадження системи менеджменту безпечності та якості продукції HACCP на підприємствах. Також компаніями «Інвестлаб» і «Хімлаборреактив» було представлено сучасне лабораторне обладнання для контролю показників складу і якості молока та молочної продукції.

Новітні технології виробництва молочної продукції у своїх докладах висвітлили: Ю.Г. Змієвський, доцент кафедри технологічного обладнання НУХТ; Т.В. Семко, доцент кафедри харчових технологій і мікробіології ВНАУ; Г.М. Дремарецька, керівник молочного департаменту ТОВ «Фудреформ»; Л.Ю. Богатчук, провідний технолог ТОВ «Єко Ком»; Н.О. Старожилова, директор ТОВ «МЕГА-Україна» та інші.

У кінці роботи семінару були підведені підсумки и сформульовані головні завдання, які стоять перед фахівцями молочної промисловості України і Вищими навчальними закладами щодо розвитку галузі, підвищення якості і конкурентоспроможності вітчизняної молочної продукції.

 

 

Г.М. Ножечкіна,

координатор семінару, к.т.н., доцент кафедри ТППТ