Всеукраїнський семінар для фахівців молокопереробних підприємств України

5-6 вересня 2018 року кафедрою технології переробки продукції тваринництва факультету ТВППТ було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні технології і обладнання для виробництва сиру і переробки сироватки».

Координатор семінару – к.т.н., професор кафедри ТППТ Ножечкіна-Єрошенко Г.М.

Місце проведення: м. Одеса, гостинний двір «Дім Павлових».

 

Цільовою аудиторією семінару були провідні фахівці таких молокопереробних підприємств України, як: ПАТ «Комбінат «Придніпровський», ПрАТ «Чаплинський маслосирзавод», ТОВ «Богодухівський молзавод», ПрАТ «Обухівський молокозавод», ТОВ «Старокозацький сир», ТОВ «Адонай 2016», ТОВ «Екоіллічпродукт», ТзОВ «Молокозавод «Самбірський», ТзОВ «Крамагросвіт», ТОВ «Етнопродукт», ТДВ «Херсонський маслозавод», ТзОВ ВТП «Агропереробка», ПАТ «Племзавод «Степний», ТОВ «Мілкіленд Н.В», філія «Сумський молочний завод» ПП «Рось», філія «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось», ДП «Ружин-молоко» та інші.

Семінар пройшов за активної участі і підтримки Департаменту продовольства Міністерства АПК України, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, а також представників компаній: ТзОВ «Дубнотех», ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Інвестлаб», ПП «Текстра Віта», ТОВ «Щедро», ТОВ «Компанія Біо Ресурси», ДП «Торговий Дім «Пальміра», ТОВ «ІКФ Сервіс Плюс»,ТОВ «ГЕА Україна» та інших.

Під час семінару були розглянуті питання, що стосуються державного контролю і нагляду; зміни в законодавстві України стосовно вимог до молока-сировини і молочної продукції, нові вимоги щодо маркування продукції, проаналізовано ряд важливих аспектів сироробства, представлено інновації у виробництві сирів і при переробці підсирної сироватки, запропоновано нормативну документацію на нові види сирів і т.і.

Також компаніями «Інвестлаб», ТОВ «Хімлаборреактив» і «ІКФ Сервіс Плюс» було організовано виставку сучасного лабораторного обладнання і проведено майстер-клас контролю показників складу і якості молока та молочної продукції.

 

У ході програми був проведений конкурс сирів, зразки яких надали підприємства-учасники семінару. Переможців конкурсу нагороджено грамотами.

Проведений семінар дав можливість фахівцям молочної промисловості обговорити важливі проблеми і отримати інформацію щодо новин законодавчої та нормативної бази, інновацій у виробництві сирів та переробки сироватки.

 

 

Г.М. Ножечкіна-Єрошенко, координатор семінару, к.т.н., доцент кафедри ТППТ