100-річчя від дня заснування Полтавського державного аграрного університету!

Шановні колеги, студенти, аспіранти та випускники
Полтавського державного аграрного університету!

Сердечно вітаю вас із визначною подією – 100-річчям від дня заснування нашого університету. За десятиліття, що минули, наш заклад вищої освіти змінював статуси. Полтавці й українська освітня спільнота знали його як Полтавський сільськогосподарський інститут, із 2001 року – як Полтавську державну аграрну академію, а з жовтня 2020 року знають як Полтавський державний аграрний університет.
Наш галузевий університет – це потужний науковий центр, який став одним із лідерів вищої освіти країни. Крок за кроком зусиллями всіх працівників університет нарощував свій науково-освітній потенціал, зберігав і примножував свої багаторічні традиції, зміцнював матеріально-технічну базу.
У стінах університету зросла плеяда талановитих людей, науковців, керівників аграрної галузі, заслужених працівників сільського господарства, успішних фермерів, державних діячів, котрі впроваджують у життя набуті знання, генеруючи сучасні ідеї, своєю працею створюють імідж, добру славу університету та є прикладом для сучасних студентів.
Є всі підстави вважати, що Полтавський державний аграрний університет і надалі йтиме магістральним шляхом розвитку, наполегливо впроваджуватиме сучасні наукові досягнення та новітні технології, формуватиме громадян нової формації, що дасть йому змогу і в майбутньому посідати чільне місце серед провідних закладів країни.
Щиро вдячна всьому професорсько-викладацькому складу за те, що у нелегких умовах сьогодення ви не тільки щедро ділитеся своїми знаннями, а й самовіддано продовжуєте почесну справу виховання молоді та сприяєте формуванню високоосвіченого покоління України.
Також пам’ятаємо усіх причетних до заснування і розвитку вишу і цінуємо їх не лише як знавців своєї справи, високоерудованих викладачів, але і як чудових людей, які залишили по собі унікальні наукові здобутки. Сукупний внесок усіх, чия доля пов’язана з університетом, з його становленням і розвитком, важко переоцінити.

Бажаю всьому колективу і молоді міцного здоров’я, щастя, миру, натхнення, нових досягнень на благо нашого університету та України!

З повагою – ректор Валентина Аранчій