15 вересня 2020 року відбулася урочиста посвята в першокурсники студентів ПДАА

Уже 100 років Академія готує висококваліфікованих спеціалістів, творчих і інтелігентних людей, науковців, визнаних в Україні й за кордоном, які зробили гідний внесок у розвиток аграрного виробництва, освіти та науки, формування суспільної й політичної думки. До дружньої родини аграріїв, до студентського братства Полтавської державної аграрної академії приєдналися близько 2000 здобувачів вищої освіти, із них ті, хто навчатимуться на освітньому рівні бакалавр і за скороченим терміном навчання, майбутні магістри та здобувачі наукового ступеня доктора філософії.

З вітальним словом до присутніх звернулася ректор, випускниця Академії, професор Валентина Іванівна Аранчій, яка наголосила: «Досвід багатьох десятиліть доводить, що Полтавська державна аграрна академія була й залишається флагманом науки з європейською якістю української освіти. А гордістю нашої Академії є наші випускники, серед яких знані на весь світ фахівці І.  П.  Браженко, В. М. Шапран, В. Д. Мединець і Герої України – Г.  А.  Олійник, О. Г. Коросташов, С. С. Антонець, Г. М. Корост».

 

Першокурсників привітали гості Академії: Голова Полтавської обласної ради Олександр Юрійович Біленький, Директор Товариства «Агрофірма Маяк», Герой України Тетяна Михайлівна Корост, Голова наглядової ради Академії і Директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Олександрович Фролов.

Ректор Академії та Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький вручили нагороди науково-педагогічним працівникам, а Голова асоціації спеціалістів ветеринарної медицини Полтавської області, професор Бердник Василь Петрович вручив грамоти і грошові премії імені Сергія Аранчія студентам-відмінникам факультету ветеринарної медицини.

 

За встановленою в Академії традицією поклали квіти до пам’ятника студентам, викладачам та співробітникам Академії, які загинули в роки Другої світової війни, а також до меморіальних дошок, встановлених на території Академії викладачам, які пішли у вічність, і воїнам АТО та учасникам Операції Об’єднаних Сил та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання

В урочистій обстановці першокурсники отримали символи навчання – перший студентський квиток та залікову книжку. Герой України Тетяна Корост відзначила студентську родину запашним короваєм. 

 

Шановні першокурсники! Тепер ви маєте право гідно нести звання студента Полтавської державної аграрної академії. Віднині для вас починається натхненна праця, ім’я якій – Навчання!