19 червня - День фермера!

Шануймо тих, хто творить Україну!..

Наша держава з давніх-давен є осередком міцних та усталених сільськогосподарських традицій. Праця аграріїв в усі часи була й залишається нелегкою, але водночас вона надзвичайно важлива й почесна, бо ж саме від них – мудрих, натхненних і працьовитих – залежить добробут і процвітання країни.

Неабиякий внесок у забезпечення продовольчої безпеки країни, у збереження й розвиток українського села роблять фермерські господарства. Тож на пошану невтомної праці наших фермерів, їхнього високого професіоналізму й відданості обраній справі, а також задля сприяння подальшому розширенню підприємницької ініціативи на селі й розвитку фермерського руху Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Указу Президента про встановлення в Україні офіційного свята – Дня фермера. Він відзначатиметься 19 червня, оскільки саме в цей день 2003-го року було прийнято Закон України «Про фермерське господарство».

За даними інтернет-видання AgroDay cімейні фермерські господарства становлять «понад 90% усіх господарств у світі й виробляють 80% глобального продовольства», що є важливим чинником «у викоріненні голоду на планеті».

В Україні на сьогодні зареєстровано майже 47 тисяч фермерських господарств, а це 62% від загальної кількості субʼєктів, зайнятих в аграрній галузі.

З нагоди свята вітаємо всіх тих, для кого фермерство стало справою всього життя, – завзятих трударів і дбайливих господарів, чиї розум, серце й невтомні руки щодня працюють на благо рідної української землі.

Долучаючись до святкування Дня фермера наша бібліотека підготувала для вас віртуальну подорож невеликими фермерськими господарствами України, які мають свою, як-то кажуть, родзинку, бо ж їхні власники налагодили виробництво досить нетипової продукції.

Нагадуємо також, що в довідково-бібліографічному відділі бібліотеки ПДАА представлена постійно діюча виставка «Агрофірми Полтавщини», яка знайомить із найновішими публікаціями про здобутки й проблеми агропідприємств нашої області.

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: