22 квітня відзначається День Землі

22 квітня щорічно по всій планеті відзначається День Землі. Цей день – є загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.
Започатковане в 1970 році в США, свято поширюється по всьому світу. У 1990-му в його відзначенні взяли участь уже 200 мільйонів людей зі 141 країни. З 1992 року День Землі став відзначатися і в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.

Офіційно Міжнародний день Матері-Землі відзначається, починаючи з 2010 року. Святкування цієї дати було проголошено спеціальною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 квітня 2009 року і проводиться як міжнародний захід з метою обʼєднання людей планети в справі захисту навколишнього середовища.

З нагоди даного свята бібліотека підготувала віртуальну книжково-ілюстративну виставку, присвячену нашому видатному земляку Семену Свиридоновичу Антонцю – знаному в усьому світі академіку-агроекологу, першопрохіднику сучасного органічного землеробства, яке відкриває людству шлях до життя у гармонії з природою та навчає нас по-справжньому любити Матінку-Землю.

Мітки: 

Діяльність: