25 років Ветеринарному факультету

Чверть століття тому, вже в далекому 1992 році, наш учбовий заклад прийняв перших, сту­дентів факультету ветеринарної медицини.

Непростим було становлення факультету: від­сутність належної матеріально-технічної бази, високопрофесійних ветеринарних кадрів.

Проте, дякуючи наполегливості керівництва факультету та академії, дієвій допомозі з боку керівництва області, Головного управління вете­ринарної медицини в Полтавській області, факу­льтет розширювався, професійно зміцнювався викладацький склад.

За 25 років на факультеті підготовлено 2320 фахівців, зокрема 426 бакалаврів, 1544 спеціалі­сти та 350 магістрів, які суттєво поповнили сільськогосподарські підприємства Полтавщини, що певною мірою сприяло тому, що область є однією з ведучих у державі в галузі ветеринар­ної медицини.

На сьогодні 33 випускника факультету захис­тили дисертації кандидата ветеринарних наук, шість стали докторами.

Нині факультет має висококваліфікований кадровий потенціал, у складі якого 5 докторів та 44 кандидати ветеринарних наук.

 

 

Зміцніла матеріально-технічна база: при кож­ній кафедрі функціонує навчально-наукова ла­бораторія, обладнана сучасними приладами, є науково-навчальна виробнича ветеринарна клі­ніка, віварій.

  

Життя не стоїть на місці. Сучасне аграрне ви­робництво  потребує  фахівців  нової  формації.

Тому факультет йде на пошук шляхів модерніза­ції навчального процесу, максимально наближе­ного до виробництва, розширення наукових до­сліджень, надання максимальної уваги практич­ній підготовці студентів з тим, щоб факультет зайняв ведучі позиції серед факультетів ветери­нарної медицини нашої держави. З цією метою студенти проходять виробничу практику в чис­ленних сільськогосподарських підприємствах і організаціях, які є базовими, а також у філіях кафедр, факультету, академії.

   

Важливим у підготовці спеціалістів є прове­дення практичних занять у регіональній лабора­торії ветеринарної медицини, якій у 2016 році виповнилося 120 років з часу заснування. У 2009 році її включено до Міжнародного проекту «Зобов'язання України за умовами членства COT», компонент «Безпечність харчових проду­ктів».

Колектив факультету спрямовує подальшу ро­боту на удосконалення навчального процесу, підготовку висококваліфікованих спеціалістів для роботи в сучасних умовах.

Вітаючи працівників факультету з 25-річним ювілеєм, бажаємо міцного здоров'я, благополуч­чя, родинного затишку, подальших успіхів у під­готовці спеціалістів ветеринарної медицини, здатних впевнено стояти на сторожі здоров'я сільськогосподарських тварин і забезпечення на цій основі достатку якісних продуктів тваринни­цької галузі!

 

 

Аранчій В. І., ректор Полтавської державної аграрної академії, професор

Пікуль Г. І., начальник управління Держпродспоживсяужби в Полтавській області

Бердник В. П., Голова Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини в Полтавській області, професор