Академічна доброчесність: питання та відповіді

26 листопада першокурсники кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля взяли участь в інтелектуальній грі «Академічна доброчесність: питання та відповіді», яку організували студрадівці ПДАА Томенко Дмитро, Джакелі Нателла, Кулінич Анна та Коломієць Роман.

Гра проходила у формі вікторини: командам першокурсників необхідно було за 30 секунд віднайти відповіді на начебто очевидні, але не такі вже й прості запитання щодо відомих у світі та літературі прикладів порушення доброчесності – корупційних злочинів, хабарництва, крадіжок, шахрайства тощо.

Наприклад, таке запитання:  

«Журналіст Ерік Ян Хануссен працював у газеті, яка спеціалізувалася на викритті брудних справ сильних світу цього. Він писав про хабарі, про пацієнтів лікарів-венерологів, про таємних гомосексуалів.

А чи знаєте ви, які журналістські статті були найбільш прибутковими?»

Відповідаючи, першокурсникам доводилося ризикувати, бо за надану неправильну відповідь від загальної суми віднімалися бали.

Час минув дуже швидко, тільки-но команди «розігралися», а гра вже й закінчилася.

Але впевнитися, що академічна доброчесність – це і якість освіти, і дотримання високих моральних принципів в особистому житті – часу вистачило.

Яких цінностей дотримуєшся в академії – таким буде і твій «секрет» життєвого успіху.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: