Активна участь стейкхолдерів у практичній підготовці зі спеціальності Публічне управління та адміністрування

Комунальне підприємство «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради – це аналітичний центр, місією якого є об’єднання зусиль мешканців, влади та бізнесу Полтави для розв’язання ключових питань розвитку міста. Комунальна організація створена для успішного розвитку міста, реалізації стратегічних завдань, удосконалення інфраструктури, економічного розвитку, сприяння ефективному розвитку і використанню потенціалу м. Полтави.

23‒24 червня 2020 року провідні фахівці КП «Інститут розвитку міста» ПМР були спікерами практичної підготовки зі спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування в межах навчальних практик «Вступ до фаху» (1 курс) та «Адміністративний менеджмент» (2 курс).

У межах теми «Досвід роботи організацій публічної сфери» 23 червня 2020 року відбулася відео-зустріч з Іллею Яровим, головним фахівцем КП «Інститут розвитку міста» ПМР. Він ознайомив учасників зустрічі з основними напрямами діяльності комунального підприємства, якими є інтегрований розвиток міста, належне врядування та якість життя мешканців. Пояснив зміст основних інструментів діяльності: стратегічного планування (створення та впровадження Концепції інтегрованого розвитку міста Полтави); досліджень (проведення аналітичних та соціологічних досліджень на актуальні теми стосовно міського життя та якості послуг ПМР); проєктної діяльності (генерування ідей щодо розвитку міста, розробка та реалізація проєктів, залучення коштів з міжнародних фондів та організацій для розв’язання актуальних питань міста); комунікацій (проведення форумів, конференцій, круглих столів, та інших публічних заходів щодо інформування мешканці міста, залучення міжнародних експертів для обміну досвідом).

Наступного дня, 24 червня 2020 року, здобувачі вищої освіти за освітньо-професійною програмою Місцеве самоврядування мали змогу поспілкуватися он-лайн з головним фахівцем Назаром Плохутою. Вони отримали вичерпну інформацію про сутність бюджету участі, український досвід упровадження бюджету участі, модель бюджету участі м. Полтави, основні напрями проєктів, почули чимало цікавих прикладів реалізованих проєктів як в Україні, так і за кордоном.

Проведені зустрічі ще раз продемонстрували важливість співпраці закладу вищої освіти з організаціями публічної сфери для забезпечення належної якості практичної підготовки фахівців з публічного управління та адміністрування.

 

Аудиторія: 

Діяльність: