Анкетування здобувачів вищої освіти спеціальностей 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 181 Харчові технології

У вересні 2020 року представники психологічної служби Полтавської державної аграрної академії разом із адміністрацією факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва та кураторами академічних груп провели анкетування здобувачів вищої освіти спеціальностей 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 181 Харчові технології.

Одним із видів діяльності психологічної служби є діагностика – це психологічне обстеження здобувачів вищої освіти, їх академічних груп і колективів, моніторинг змісту й умов індивідуального розвитку студентів, визначення причин, що ускладнюють їх розвиток і навчання. У центрі уваги психолого-педагогічного дослідження були причини виникнення конфліктів і закономірності їх існування у колективі закладу освіти.
Відповіді студентів на запитання анкет дали змогу зробити висновки про рівень інформованості молоді, про види конфліктів у колективі, причини їх виникнення, способи запобігання, дії у разі виявлення або участі, ознаки булінгу, причини його проявів, наслідки для обох сторін.
Висловлюємо вдячність усім учасникам за активність в організації та проведенні анкетування. Така форма взаємодії у студентсько-викладацькому колективі під час навчально-виховного процесу дасть змогу зробити освітнє середовище в Полтавській державній аграрній академії ще більш комфортним і якісним. Якщо у колективі здоровий соціально-психологічний клімат, то діяльність людини у ньому є більш успішною і продуктивною.