Чому інвестори цікавляться українськими IT-проектами?

9-10 жовтня у Києві проходила міжнародна конференція IDCEE: Інтернет-технології та інновації (Investor's Day Central and Eastern Europe). Це одна з найбільших європейських конференцій для професіоналів IT, інтернет-підприємців, венчурних фондів, інвесторів, СЕО і СТО IT-компаній, блогерів і цифрових медіа.

У конференції прийняли участь понад 2000 учасників з 31 країни світу. Серед них, директор Навчально-наукового інституту інформаційних та інноваційних освітніх технологій Полтавської державної аграрної академії Сергій Пустовіт.

Основними темами IDCEE 2014 стали майбутні тренди інтернет-бізнесу, фінансових ринків і криптовалют, роботи, апаратне забезпечення, мобільні пристрої та 3D-принтери, а також філантропія в IT-сфері, соціальне підприємництво та IT-освіта.

На конференції було обрано три кращих стартапи, які розділили призовий фонд і отримали 15 000, 10 000 і 5 000 тисяч євро за перше, друге і третє місце відповідно.

Приємно, що цього року всі призи дісталися українським командам — Kwambio, Ecois.me і Looksery, на відміну від мінулорічної конференції, де відзначили лише один український стартап, а перше і друге місця зайняли, ізраїльтяни і сінгапурці. Це свідчить про значний потенціал українських IT-фахівців та зростання уваги інвесторів до ІТ-проектів України.

Також у рамках IDCEE пройшов хакатон соціального підприємництва, за підсумками якого найкращий соціально-значимий IT-проект Донор.UA був нагороджений грошовим призом у розмірі 100 тис. грн.

На засіданні кафедри Економічної кібернетики та інформаційних технологій ПДАА було заслухано доповідь Сергія Пустовіта про конфернцію, інновації та стартапи, й розглянуто можливості вдосконалення підготовки студентів аграрної академії за допомогою сучасних інформаційних технологій.