Чому кожен має знати номер телефону притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства?

«…Постраждалих море, але звертатися вони бояться, бо досі існує

думка, що це «сімейна сварка», а не домашнє насильство…»

 

20 квітня 2021 року для студентів інженерно-технологічного факультету спеціальностей 208 «Агроінженерія» і 133 «Галузеве машинобудування» була організована онлайн-зустріч із керівницею Притулку для жінок, які постраждали від домашнього насильства, Оленою Чикуровою і психологинею Людмилою Дерев’янко. До зустрічі долучилися представники адміністрації факультету: заступник декана з навчально-методичної роботи спеціальності 208 «Агроінженерія» Антон Келемеш, заступниця декана з навчально-методичної роботи спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» Олександра Біловод, заступниця декана з виховної роботи інженерно-технологічного факультету Юлія Овсієнко, завідувач кафедри галузевого машинобудування Сергій Яхін і куратори академічних груп: Анатолій Антонець, Леонід Флегантов, Станіслав Попов, Володимир Муравльов, Станіслав Ковальчук, Тетяна Рижкова.

 

Психологиня Людмила Дерев'янко розтлумачила поняття «насилля» з погляду законодавства, навела приклади проявів насилля, його види. Бесіда супроводжувалася прикладами із досвіду роботи Центру адаптації для бездомних та притулку для жінок, коли жінки не самі зверталися за допомогою і підтримкою для збереження особистого життя, а ще й із дітьми різного віку.

 

Людмила Дерев'янко описала різні види насилля, охарактеризувала кожен із них, виокремила суттєві ознаки, прояви, наслідки і розповіла історії із власного практичного досвіду роботи, коли родини потрапляли у ситуації, з яких вийти з гідністю можливо було лише за умови втручання психологічних працівників, представників правоохоронних органів, служб опіки.

Працівники Центру адаптації для бездомних та притулку для жінок постійно підвищують кваліфікацію. Керівниця притулку Олена Чикурова спілкується з колегами не лише з України, а й із європейських країн. Кожен із них готовий до просвітницької діяльності, до пояснення мети, завдань і намірів Центру адаптації для бездомних та притулку для жінок. Атмосфера зустрічі вселяє надію, що саме завдяки самовідданій праці команди Центру адаптації для бездомних та притулку для жінок потерпілі та їхні діти, які опинились у складних життєвих обставинах, отримають не лише кваліфіковану допомогу, а й дружню підтримку, людяне і чуйне ставлення й розуміння ситуацій, у які вони потрапили.

Надзвичайно цікава, корисна і вражаюча своїми історіями із буднів Центру адаптації для бездомних та притулку для жінок розповідь дозволяє сподіватися на можливість впровадження у життя нашого суспільства цивілізованих, правових взаємовідносин. Ми надзвичайно вдячні за повчальну бесіду і сподіваємось на подальшу співпрацю з Центром адаптації для бездомних та притулком для жінок та його представниками.

 

Аудиторія: 

Діяльність: