Цінність креативного мислення в науці

 

26 лютого 2021 року здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії взяли участь у психологічному тренінгу «Творчість і креативність у науці». Здобувачі разом із керівницею психологічної служби І. Л. Плаксієнко обговорили характеристики та цінність творчого мислення і креативності в науці. Саме такі компетентності вкрай важливі для науковців, щоб створювати нові ідеї і виконувати складні наукові завдання.

Адже креативність – це не тільки оригінальність і вміння генерувати велику кількість ідей, а ще й схильність до аналізу та синтезу, здатність до нового незвичного бачення проблем і їх розв’язання новим неординарним способом.

 

Аспірантам було запропоновано вправи, які сприяють розвитку гнучкості, оригінальності та реактивності мислення, а також неупередженості та уяви. Видатний учений Альберт Ейнштейн, який відрізнявся неперевершеними кмітливістю та креативністю, говорив: «Логіка може привести Вас від пункту А до пункту Б, а уява – куди завгодно…».

Тренінг пройшов у теплій і невимушеній атмосфері. Психологічна служба бажає нашим молодим ученим здоров’я, наснаги, невичерпної енергії та творчих успіхів!

 

Аудиторія: 

Діяльність: