Деканат факультету підготовки іноземних громадян вітає мусульман з прекрасним святом Навруз!

Навруз – святкування початку весни і приходу нового року, також званий Перський Новий Рік. Навруз відзначається в день весняного рівнодення (21, 22 або 23 березня) як державне свято в Туреччині, Ірані, Індії, Пакистані, Боснії і Герцеговині, Сербії, Киргизії, Туркменістані та інших країнах.
Це свято має дуже давню історію, вперше його назва згадується в перських джерелах II століття н. е., проте відомо, що відзначали його ще під час правління династії Ахеменідів, а це – 648-330 рр. до н. е.
Традиції Навруза, які прийшли до нас із давнини, прості і зрозумілі. До його настання потрібно розрахуватися з боргами, прибрати в будинку і навколо, на стіл приготувати страви з семи продуктів. Один з традиційних ритуалів свята – складання Хафт-сина і Хафт-шин-а.

Міжнародним днем це свято стало з ініціативи ЮНЕСКО – 30 вересня 2009 року ЮНЕСКО включила Навруз до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства. Святкування і поширення інформації про Навруз підтримала Генеральна Асамблея ООН в 2010 році, прийнявши резолюцію під назвою «Міжнародний день Навруз».
Отже, вітаємо зі світлим весняним святом Навруз! Нехай воно принесе у кожен дім мир, добро і любов!