День Європи в Україні

Уже 18-й рік поспіль у третю суботу травня відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року Україна відзначає День Європи. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Це свято є підтвердженням єдності країн не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями. Воно засвідчує наше прагнення будувати краще майбуття, долучившись до великої європейської родини, об’єднаної миролюбними та прогресивними поглядами.

  

Як правило, у цей день повсюди відбуваються цікаві виставки, зустрічі тощо, спрямовані на популяризацію євроінтеграції України. Однак цього року, в умовах карантину, немає змоги проводити публічні заходи, тому ми долучаємося до відзначення Дня Європи в Україні онлайн.

З нагоди свята бібліотека ПДАА підготувала книжкову виставку «Ми пізнаємо Європу» та пропонує переглянути на нашій сторінці у фейсбук віртуальну екскурсію «Знання можуть бути красивими», яка знайомить із декількома найстарішими університетами Європи, що мають незрівняну й величну архітектуру.

 

 

 

Мітки: 

Діяльність: