Діяльність Центру підготовки користувачів ІС Soft.Farm як приклад співпраці ВНЗ та бізнесу

5 квітня 2017 року на базі державної установи «НМЦ «Агроосвіта» під час спільного засідання Ради деканів агрономічних факультетів та підкомісій 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство» відбулася зустріч з представниками Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академії наук України, а також представників агробізнесу.

Кондратюк М. І. доповідає про можливості ІС Soft.Farm

У ході виступів та обговорень директором із перспективного розвитку компанії «КВАРТ-СОФТ» Кондратюком М. І. були представлені для ознайомлення функціональні можливості інформаційної системи Soft.Farm та концепція організації співробітництва із профільними структурними підрозділами вищих навчальних закладів України.

У своїй доповіді Кондратюк М. І. відмітив, що представлена концепція розроблена та проходить апробацію у співпраці з Полтавською державною аграрною академією в рамках пілотного проекту із впровадження інформаційної системи Soft.Farm в освітній процес магістерської програми при підготовці фахівців спеціальності «Агрономія». У процесі реалізації розроблено алгоритм сумісних практичних дій компанії «КВАРТ-СОФТ» та ініціативної групи викладачів ПДАА за підтримки адміністрації ВНЗ.

На прикладі діяльності створеного на кафедрі економічної кібернетики та інформаційних технологій ПДАА Центру підготовки користувачів ІС Soft.Farm, доповідачем була анонсована програма «ПІДТРИМКА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ АПК ЗАСОБАМИ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ І ТЕХНОЛОГІЙ», започаткованої 12 жовтня 2016 року під час відкриття Центру та проведення Круглого столу з однойменною назвою для представників агропідприємств Полтавської області.


Кондратюк М.І. розповідає про діяльність Центру підготовки користувачів ІС Soft.Farm ПДАА та започатковану програму

Для представників ВНЗ профільного спрямування спікер проекту Soft.Farm озвучив можливі напрямки діяльності зазначеної програми, коло її учасників та перспективи вдосконалення освітнього процесу при вивченні навчальної дисципліни «Інформаційні технології в агрономії» для студентів спеціальності «Агрономія».

На проведеному заході Полтавську державну аграрну академію представляв декан факультету агротехнологій та екології к.с-г.н., доцент Маренич Микола Миколайович. При обговоренні виступу Кондратюка М.І. він надав предметні відповіді, як активний учасник створення Центу користувачів інформаційної системи Soft.Farm, а також поділився своїми враженнями, отриманими при роботі в самій системі, як сертифікований користувач ІС Soft.Farm.