Діяльність кафедри інформаційних систем та технологій у сфері сільськогосподарського дорадництва

З метою розширення напрямів діяльності кафедри інформаційних систем та технологій навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій 4 березня 2020 року сільськогосподарський експерт-дорадник з питань інформаційних систем і технологій (свідоцтво № 0000679), завідувач кафедри Юрій Уткін виступив з доповіддю під час навчання спеціалістів галузі тваринництва Полтавщини. Організатори заходу – Департамент агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації, факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва, відділ із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку навчально-наукового інституту комунікаційних та інноваційних технологій.

Концепція розвитку кафедри інформаційних систем та технологій на 2020 – 2025 роки передбачає системну участь викладачів у тематичних тренінгах, партнерське співробітництво з науково-дослідними установами та організаціями, проведення сільськогосподарської дорадчої діяльності.

Тому для реалізації поставлених завдань науково-педагогічними працівниками кафедри активно ведеться робота з надання дорадчих послуг суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сільській місцевості. Професорсько-викладацький склад кафедри в рамках такої діяльності може надавати низку послуг, зокрема дорадництво з питань інформаційних систем і технологій – Олена Копішинська (свідоцтво № 0000648), економіко-математичних моделей – Костянтин Костоглод (свідоцтво №0001821), моделювання економічних процесів – Ольга Мінькова (свідоцтво №0001863).

У ході заходу було висвітлено питання щодо застосування інформаційних систем та технологій в галузі тваринництва, зокрема принципи застосування сучасних ІТ-рішень та «Інтернет-речей» в агробізнесі, упровадження автоматизованих систем управління поголів’ям для збільшення його продуктивності, оптимізації раціонів годівлі тварин і т. ін.

Особливу увагу було приділено розкриттю можливостей комплексної автоматизації тваринництва за допомогою вітчизняного on-line сервісу Soft.Farm, принципам його роботи, перевагам застосування сучасних ІТ-технологій в роботі підприємства, зокрема ведення електронних журналів, проєктування плану робіт зоотехніком та порівняння з отриманими результатами.

 

Аудиторія: 

Діяльність: