До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Цього дня ми згадуємо і вшановуємо тих, хто в далекому 1986-му жертовно віддав своє здоровʼя, а то і життя, заради нашого з вами майбутнього.

Атомна стихія Чорнобиля опалила долі мільйонів українців, ставши справжньою національною трагедією. Ядерний монстр швидко ширився планетою, масштаби лиха вражали... І лише завдяки мужності й самопожертві ліквідаторів наслідків найтяжчої в історії людства техногенної катастрофи вдалося зупинити невидимого й підступного ворога, локалізувати аварію і тим самим урятувати планету від радіаційного лиха.

До вшанування героїв-ліквідаторів долучилася і бібліотека ПДАА, ініціювавши та організувавши круглий стіл на тему: «Чорнобиль не має минулого часу».

Захід відбувся за участі кафедр екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАА та Супрунівського НВК Полтавського району. З вітальним словом до учасників звернулася проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку, професор Т. О. Шаравара.

Під науковим керівництвом доцента Плаксієнко І. Л. здобувачами вищої освіти 2-го курсу спеціальності Екологія Чумаченко Євгенією та Литвин Вікторією були підготовлені доповіді: «Наслідки Чорнобильської катастрофи» та «Вплив Чорнобиля на людей». Здобувач вищої освіти 1-го курсу спеціальності Політологія Ходієнко Павло виступив із доповіддю «Соціально-психологічні наслідки Чорнобильської катастрофи» (науковий керівник – доцент Подлєсна Г. В.). Цікавим і змістовним був і виступ учениці Супрунівського НВК, учасниці конкурсу-захисту учнівських наукових робіт Малої академії наук України Альони Глущенко, яка представила свою роботу «Чорнобиль мовою мистецтва».

Заключне слово взяла директор бібліотеки, доцент Макарець С. В., яка підвела підсумки обговорення та наголосила на тому, що невмируща памʼять про бійців невидимого атомного фронту, повага й вдячність до них повинні назавжди залишитися в наших серцях, адже всі ми в неоплатному боргу перед героями-рятівниками.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: